Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöks- och postadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kållereds församling

Tillsammans vill vi skapa en församling där Guds kärlek får leda i mötet med de bofasta, de nyanlända och de som är på tillfälligt besök. Vi har i mer än åttahundra år firat gudstjänst i Kållereds kyrka. Den fanns långt innan Kållered fått sitt namn och Ikea satt upp sin första skylt. Tiderna förändras, samhället förändras, kyrkan förändras.

på gång i kållereds församling

Vi söker en församlingspräst till Kållereds församling. Du får ansvar för gudstjänst, konfirmander samt asyl- och flyktingverksamheten.

Präst 100 % Kållereds församling

Här hittar du alla aktiviteter i Kållereds församling

Kalender Kållered

Här hittar du alla aktiviteter i Kållereds församling

Torsdagar (se kalendern) kl 11-13 är det elvakaffe i Kållereds församlingshem på Hagabäcksleden 9.

Elvakaffe

För dig som är 13 år och uppåt. Apelgårdens kyrka, torsdagar kl 18.30

De kallar oss hjältar - Kållered

För dig som är 13 år och uppåt. Apelgårdens kyrka, torsdagar kl 18.30

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen?

Engagera dig för flyktingar

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen? I Migrationsverkets lokaler i Kållered finns både transitboende och förvar. Här finns vi som kyrka på plats för att ge människor ett ljus i en väntan som ibland kan bli både lång och svår.

Hopp för barn i Etiopien är en svensk stödorganisation till WSG/HCE - etiopiska organisationer som arbetar för att förbättra livsvillkoren för gatubarn, slavarbetande barn och fattiga i Addis Abeba och på den etiopiska landsbygden.

HBE Hopp för barn i Etiopien

Mångfald - på många sätt

Svenska kyrkan i Mölndal visar på en större bild av mångfald och hur kyrkan arbetar och bemöter de som söker sig till kyrkan. Närvarande, Angelägen och Modig. Det är tre ord som präglar allt arbete i Svenska kyrkan Mölndal. "Nu är ing­en läng­re ju­de el­ler grek, slav el­ler fri, man el­ler kvin­na. Al­la är ni ett i Kristus Je­sus." Gal 3:28

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan i Mölndal och Kållered finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

Här hittar du kalendern med information om våra gudstjänster i Kållereds församling. Varmt välkommen. Vi firar våra gudstjänst främst i Apelgårdens kyrka och ibland i Kållereds kyrka.

Gudstjänster i Kållered

Varför händer onda saker i världen? Vem är jag? Finns Gud och vem är Gud i så fall? Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Församlingsblad Kållered