Kållereds församling

Tillsammans vill vi skapa en församling där Guds kärlek får leda i mötet med de bofasta, de nyanlända och de som är på tillfälligt besök. Vi har i mer än åttahundra år firat gudstjänst i Kållereds kyrka. Den fanns långt innan Kållered fått sitt namn och Ikea satt upp sin första skylt. Tiderna förändras, samhället förändras, kyrkan förändras.

På gång i Kållereds församling

Församlingsblad Kållered

Apelgårdens kyrka. Onsdagar 15:30-16:15.

Apelgårdens barnkör åk F-6

Apelgårdens kyrka. Onsdagar 15:30-16:15.

ApelPax ungdomsrum Apelgårdens kyrka

Apelpax

Ungdomsgrupp i Apelgårdens kyrka. För dig som är 14-19 år. Torsdagar 19:30-21:00

Apelgårdens kyrka tisdagar kl 19

Cantus Novus - kyrkokör i Kållered

Apelgårdens kyrka tisdagar kl 19

Apelgårdens kyrka. Onsdagar kl 10-12.30. När vädret tillåter är vi ute på någon av lekplatserna i närheten. Lapp var vi är sitter på dörren. Vi samlas vid kyrkan för den som vill gå tillsammans.

Babyöppet 0-1,5 år Apelgården

Apelgårdens kyrka, Kållered. Söndageftermiddagar kl 14.30 - ca 18.00. För datum, se kalendern.

Filmosofi i Apelgården

Torsdagar kl 11-12.30 är det elvakaffe i Kållereds församlingshem, Hagabäcksleden 9 (vid biblioteket).

Elvakaffe

Ungdomar studerar utsikten från skidbacken. Vinter

Idre-konfirmander, Kållered

I snitt en lördag i månaden (någon söndag). Apelgårdens kyrka. Konfirmation 24 april 2021 Apelgårdens kyrka.

Kördag i Domkyrkan i Göteborg.
Deltagarna informerades muntligt innan repetitionerna av kördagen ”Sjung till glädje” i Göteborgs domkyrka startade om att fotografering för Ikon skulle ske under dagen. De som inte ville vara med på bild uppmanades att kontakta arrangören och dessa fick information att hålla sig i den norra delen av kyrkan för att slippa kameran. Fotografen bar en tröja i stark färg så hon skulle synas tydligt.

Karolinakören. Damkör.

Apelgårdens kyrka. Varannan tisdag kl 19.

Barngrupp vid bord målar

Klubb Apeldax

För dig som är 6-9 år. Onsdagar kl 14-17, Apelgårdens kyrka.

Unga på konfirmationsläger busar på bänk utanför stuga

Klubb Max

En klubb där vi är modiga tillsammans! För dig som är 10-12 år. Onsdagar kl 15-17, Apelgårdens kyrka.

Apelgårdens kyrka, Kållered. Fredagar kl 10-13.

Kyrkans öppna förskola 0-5 år Apelgårdens kyrka

Apelgårdens kyrka, Kållered. Fredagar kl 10-13.

After School för barn mellan 9 och 12 år i Adolfsbergs församlingshem i Örebro.

MiniPax

Ungdomsgrupp i Matildasalen, Kållereds församlingshem. För dig som är 12-13 år. Varannan torsdag 16:30-18:00

Torsdagar varannan vecka kl 17:00-19:00. Apelgårdens kyrka. Konfirmation 23 maj 2021.

Paris-konfirmander, Kållered

Illustration med munnar, pratbubblor, samtal

Samtal om livet

Fredagar jämna veckor kl 09:30-10:30 på Brattåsgården i Kållered.

Kållereds församlingshem. Onsdagar kl 12.00. Ingen anmälan.

Sopplunch, Kållereds församling

Kållereds församlingshem. Onsdagar kl 12.00. Ingen anmälan.

Kållereds församlingshem. Torsdagar kl 13-16.

Öppet hus för alla skostorlekar i Kållereds församlingshem

Kållereds församlingshem. Torsdagar kl 13-16.

Nyheter - Svenska kyrkan Mölndal

Nu kan du enkelt hitta tid och plats för dop i Fässberg, Kållered och Stensjöns församlingar i sökfunktionen här.

Boka dop på webben!

Vill du också vara med och bidra? Lämna dina skänkta varor i församlingshemmet eller skicka in pengar till gåvokonto Swish 123 410 24 30 eller bg 5344-7876.

Tack för bidrag!

Matvaror

Nya rutiner för matutdelning

Boende i Mölndal kan ta kontakt med diakonerna om du behöver hjälp med mat. Endast de som har talat med diakonerna och fått en tilldelning kan komma.

Hjälp oss samla in 50000 kronor

Förra året samlade vi tillsammans in 36000 till Världens barn - kan vi nå till 50000 i år? Skänk pengarna

Tisdag 13 oktober, Fässbergs kyrka, Mölndal. Kent Wisti och Susanne Dahl gestaltar trösteänglarnas tysta närvaro. Det blir också "boksläpp" av boken.

"Vem såg mig då"

Fässbergs Mariagård, Pedagogen Park, 8 oktober kl 18:00-20:00. En kväll om Svenska kyrkan Mölndals internationella arbete.

Förändra världen - jag?

Natur, skog, träd och höst i Sverige.

Höststädning på kyrkogårdarna 2020

Höststädningen på kyrkogårdarna börjar vecka 39.

”Smaka och se att Gud är god” – en dag för reflektion och gemenskap. Lördag 24 oktober kl 9-17 (drop in-frukost från 8.30) Stensjökyrkan. Anmälan.

Kvinnodag i Stensjökyrkan 24 oktober

Carl Sjögren och Eva Forssell Aronsson står och leder kvällen 8 september 2020 i Fässbergs församlingshem. På bilden ses människor sitta vid ett bord och Eva och Carl står framför dem och talar.

#kyrklignärvaro2030 Del 2

Torsdag 22 oktober kl 18-20:30 blir det ett nytt seminarium i om kyrklig närvaro.

Föreläsning fredag 23 oktober kl 9-12
med jurist Siri Sandin från Asylrättscentrum. Anmälan.

Föreläsning Asylrätten för kvinnor

Föreläsning fredag 23 oktober kl 9-12 med jurist Siri Sandin från Asylrättscentrum. Anmälan.