Koret i Kållereds kyrka. Predikstol till vänster. Ljusbärare till höger. Där hänger också ett votivskepp från taket.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Gudstjänster i Kållered

Under terminerna firas gudstjänster i Apelgårdens kyrka och veckomässor i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vid storhelger och sommartid firas gudstjänster i Kållereds kyrka. Varmt välkommen.

Musikgudstjänst i Apelgårdens kyrka 9 oktober Operapärlor

Apelgårdens kyrka söndag 9 oktober kl 17-18. Operapärlor - Berömda arior och duetter ur operor.

Musikgudstjänst i Apelgårdens kyrka 13 november

Apelgårdens kyrka söndag 13 november kl 17-18. "Ge mig en dag" med Trio Yttre Bodane.

Någon håller upp en glaskula mot en adventsstjärna som reflekteras i glaset.

Julens sånger och psalmer - Livereds kapell 6 januari

Musikgudstjänst i Livereds kapell, Kållered. Fredag 6 januari kl 17:00

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. Det finns plats för cirka 125 personer i Kållereds kyrka. Kållereds kyrka är Mölndals äldsta byggnad.

Apelgårdens kyrka

I Apelgårdens kyrka ryms det ca 70 personer. Förutom en ljus och vacker kyrksal finns här barn- och församlingslokaler. Under höst och vinter firas vanligtvis gudstjänst/mässa söndagar kl 11. (Under sommaren firas gudstjänsten i Kållereds kyrka.)  Adress: Knäckepilsvägen 32, Kållered

Kållereds församlingshem

Kållereds församlingshem, Matildasalen, ligger på torget mitt i centrum, nära tåg- och busstation. Här samlas vi för babyrytmik, soppluncher och trivselträffar. I lokalen får ca 40 personer plats. Adress: Hagabäcksleden 9

Kollekt genom swish

Alla församlingarna har olika swish-konto för kollekterna. Du hittar alla uppgifter här.

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Psaltaren 31

Bibelsällskapet i Ukraina har under kriget börjat be psalm 31 i Psaltaren varje dag. Initiativet har spritt sig i Ukraina och i Europa. Nu uppmuntrar Svenska bibelsällskapet till läsning av psalmen, dagligen klockan 16.00, samtidigt som den bes i Ukraina. Tryck här och hitta hela texten>>

Leva vidare-grupp

Varje termin erbjuder Svenska kyrkan Mölndal en Leva vidare-grupp för dig som har förlorat en närstående. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Kollekt genom swish

Fragile - temamässa med text och musik av Sting

Fässbergs kyrka, söndag 20 november kl 18.00, Konsert med Peter Pop och Vokalgruppen Lilla V.

En dag om sorg

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka. Anmälan senast 14 oktober. Ingen avgift. Drop-infika 9.30. 10.00-14.30

Drop-in vigsel 22 oktober under Gaia

Drop-in vigsel i Fässbergs kyrka, Terrakottagatan 3B, Mölndal, lördag 22 oktober 2022 kl 20:00-02:00 under konstverket Gaia. Föranmälan behöver göras. Läs mer här.

Drop-in dop, 29 oktober 2022

Välkommen till Drop-in dop samtidigt som det fantastiska konstverket Gaia hänger i kyrkan. Lördag 29 oktober 2022 kl 10-13 i Fässbergs kyrka.

Följ Kållereds församling på Facebook!

I Facebook-flödet här under kan du ta del av nyheter i Kållereds församling hemifrån. Du behöver inte logga in.

Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt.

Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå ikonen med ett f till höger i inlägget.