Vuxna i Kållered

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Kållereds församling

Öppna luckan i Kållered

Torsdagar kl 11-13 1 juli-19 augusti är det öppen lucka i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Om vädret tillåter träffas vi utanför lokalen för gemenskap, fika och sång/andakt.

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag. Under våren 2021 sker det via Zoom.

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Studier & Samtal

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Stensjöträffen

Andakt och smörgåslunch, onsdagar kl 12-14 i Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18.

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 8-13-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 8-13 år på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 10.00 – 13.00, 6 juli - 29 juli. (v 27-30)

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 13-19-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 13-19-åringar på tisdagar och torsdagar kl 15.00 – 17.00, Onsdagar kl 19:00-21:00 (Onsdagar samling vid Fässbergs församlingshem). 6 juli- 29 juli. (v 27-30)

Skapande & Kreativitet

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Göteborgs kyrkliga stadsmissions buss levererar mat till Fässbergs försalingshem.

Samarbete med Stadsmissionen

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Stadsmissionens matutdelningar.

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Det går att hämta mat i märkta kyl/frysskåp i Fässbergs församlingshem måndagar, onsdag och torsdagar. Öppet 9-12, 13-15. Övriga dagar pågår annan verksamhet!

Ljus bortom det mörka

Retreat hos Svenska kyrkan Mölndal

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön).

PREP-kurs

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Kultur & Föreläsning

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kropp & Själ

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Förälder mitt i livet 2021-2022

Kurs fem tisdagar (varannan vecka) och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern. Beräknad start 28 september 2021.

Fågelbergsträffen

Andakt och smörgåslunch, torsdagar kl 12 i Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9.

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger start 14 september 2021. Anmälan.

Bella bor i Kakuma flyktingläger i norra Kenya. Hon tvingades fly från sitt hemland för drygt åtta år sedan, i en rebellattack då båda hennes föräldrar dödades. Hon träffade sin make Prosper när hon var på väg hit. De hade båda tvingats fly ensamma, utan någon närstående, och Bella känner att Gud svarade hennes bön genom att ge henne en god troende man.
Bella arbetar inom den fritidsverksamhet som Svenska kyrkans internationella arbete stödjer på plats i flyktinglägret. Hennes jobb handlar om att mobilisera tjejerna. När flickor får delta i organiserade fritidsaktiviteter kan de utveckla sin egen identitet och påverka sin egen framtid. Jämställdhet är nyckeln för ett fungerande samhälle utan våld och övergrepp.
Kyrkan är mycket viktig för Bella och den starka tron delar hon med sin man, som idag är ordförande i en av flyktinglägrets kyrkor. Tillsammans möter Bella och Prosper de vardagliga utmaningarna i flyktinglägrets hårda tillvaro; matbristen, sjukdomarna och ångesten över att vara fast i flyktinglägret på obestämd framtid. De förlorade sin första dotter när hon var 8 månader. En dag för drygt tre år sedan blev hon väldigt sjuk. Efter en vecka på sjukhus dog hon och de vet inte vilken sjukdom det var. Sorgen över ett förlorat barn finns alltid kvar, men idag har de fullt upp med sin andra dotter Angel, som just fyllt två år.

#8mars

Internationella kvinnodagen. En dag att lyfta de fantastiska starka kvinnor som finns i vår värld. Och sätta fokus på de orättvisor och den ojämlikhet som råder.