Vuxna i Kållered

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Kållereds församling

PAUSAT! Elvakaffet tar paus, pga regionala restriktioner. För aktuella uppgifter, se kalendern. Torsdagar kl 11-12.30 är det elvakaffe i Kållereds församlingshem, Hagabäcksleden 9 (vid biblioteket).

Elvakaffe

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen?
I Migrationsverkets lokaler i Kållered,  finns både transitboende och förvar. Här finns vi som kyrka på plats för att ge människor ett ljus i en väntan som ibland kan bli både lång och svår.

Engagera dig för flyktingar

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen? I Migrationsverkets lokaler i Kållered, finns både transitboende och förvar. Här finns vi som kyrka på plats för att ge människor ett ljus i en väntan som ibland kan bli både lång och svår.

Varje måndag klockan 18.00-20.00 får Förvaret på Sagåsens flyktingboende besök av representanter från Svenska kyrkan, Röda Korset, Caritas och Amnesty med flera. Vill du vara med?

Medmänniska sökes

Filmosofi är inställt/pausat tillsvidare pga rådande restriktioner. Apelgårdens kyrka, Kållered. Söndageftermiddagar kl 14.30 - ca 18.00. För datum, se kalendern.

Pausad - Filmosofi i Apelgården

Illustration med munnar, pratbubblor, samtal

Samtal om livet

Fredagar jämna veckor kl 09:30-10:30 på Brattåsgården i Kållered.

PAUSAT! Sopplunchen tar paus, pga regionala restriktioner. För aktuella uppgifter, se kalendern. Kållereds församlingshem. Onsdagar kl 12.00. Ingen anmälan.

Sopplunch, Kållereds församling

Varm soppa på torsdagar kl 12-12.30 – vi levererar soppan hem till dig. Kostnad 20 kr. I fall du vill ha soppa - ring senast tisdag. (se uppgifter nedan)

Torsdagssoppa i Kållered

PAUSAT! Öppet hus tar paus, pga regionala restriktioner. För aktuella uppgifter, se kalendern. Kållereds församlingshem. Torsdagar kl 13-16.

Öppet hus för alla skostorlekar i Kållereds församlingshem

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag. Under våren 2021 sker det via Zoom.

Unga vuxna

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Stöd & Omsorg

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Studier & Samtal

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Skapande & Kreativitet

Göteborgs kyrkliga stadsmissions buss levererar mat till Fässbergs försalingshem.

Samarbete med Stadsmissionen

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Stadsmissionens matutdelningar.

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Det går att hämta mat i märkta kyl/frysskåp i Fässbergs församlingshem måndagar, onsdag och torsdagar. Öppet 9-12, 13-15. Övriga dagar pågår annan verksamhet!

Ljus bortom det mörka

Retreat

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön).

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

PREP-kurs

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Föreläsning

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

här hittar du aktuellt och på gång i kållered