Vuxna i Kållered

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Kållereds församling

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Stöd & Omsorg

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Studier & Samtal

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Skapande & Kreativitet

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Stadsmissionens matutdelningar.

Samarbete med Stadsmissionen

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Stadsmissionens matutdelningar.

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Det går att hämta mat i märkta kyl/frysskåp i Fässbergs församlingshem måndagar, onsdag och torsdagar. Öppet 9-12, 13-15. Övriga dagar pågår annan verksamhet!

Ljus bortom det mörka

Retreat

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön).

Uppslagen psalmbok, psalm 21

Psalmkväll

Sjung härliga psalmer och få en introduktion i kristen tro. Tre tisdagskvällar (6 okt, 20 okt, 3 nov) med Carl Sjögren. Ingen anmälan. Max 50 personer. Fässbergs kyrka 18:30-20:00

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

PREP-kurs

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Föreläsning

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar både till barn, ungdomar och vuxna.

här hittar du aktuellt och på gång i kållered