Vuxna i Kållered

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Kållereds församling. Längst ner på sidan hittar du kalendern.

Aktuellt i Kållereds församling just nu

En man i röd sotarmössa fikar utomhus.

PILGRIMSVANDRING med Lindome församling

9 oktober 2022 kl 12.30 Från Lindome kyrka. Åter vid Lindome kyrka vid 16.00.

Här hittar du våra återkommande verksamheter

Cantus Novus - kyrkokör i Kållered

Apelgårdens kyrka, tisdagar kl 19.

Engagera dig för flyktingar

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen? I Migrationsverkets har lokaler i Kållered. Här finns vi som kyrka på plats för att ge människor ett ljus i en väntan som ibland kan bli både lång och svår.

Karolinakören - damkör.

Apelgårdens kyrka. Varannan tisdag kl 19. Anmälan.

Medmänniska sökes

Förvaret på Sagåsens flyktingboende får besök av representanter från Svenska kyrkan, Röda Korset, Caritas och Amnesty med flera. Vill du vara med?

Illustration med munnar, pratbubblor, samtal

Samtal om livet - även digitalt

Brattåsgården, Kållered eller digitalt. Varannan fredag kl 09.30-10.30. Anmälan.

Närbild på en palett med vattenfärger.

Skaparglädje i Matildasalen

Varannan onsdag 18-20. En öppen grupp för vuxna med skapande verksamhet. Matildasalen, Kållereds församlingshem, Hagabäckleden 9, Kållered.

Sopplunch, Kållereds församling

Matildasalen, Kållereds församlingshem. Torsdagar kl 12.00-13.30.

Någon slevar upp soppa från en stor kastrull.

Torsdagssoppa i Kållered

Varm soppa på torsdagar kl 12:00-14:00 Efter att ha ätit en god soppa får vi ta del av olika program varje vecka. Välkommen i vår gemenskap! Soppa, tillbehör och kaffe = 30 kronor. Hämtning av soppa = 20 kronor.

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Här hittar du verksamhet för vuxna hos hela Svenska kyrkan Mölndal

Under varje puff finns mer information

Välkommen till veckomässa!

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna?

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Studier & Samtal

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Skapande & Kreativitet

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Solen lyser igenom ett buskage.

Retreat och pilgrim hos Svenska kyrkan Mölndal

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön). Att pilgrimsvandra en kort eller längre sträcka är också en sorts retreat. Nedan hittar du alla tillfällen till pilgrimsvandringar hos Svenska kyrkan Mölndal.

PREP-kurs

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För er som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Ni delar inget privat i gruppen, utan bara med din partner. Höstens kurs är full, men ni är välkomna att anmäla er redan nu inför vårens kurs. Datum kommer under hösten.

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Leva vidare-grupp

Varje termin erbjuder Svenska kyrkan Mölndal en Leva vidare-grupp för dig som har förlorat en närstående. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Kultur & Föreläsning

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kropp & Själ

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

I en kyrka står ett vårris med knutna band i gult och blått.

Här kan du hjälpa flyktingar från kriget i Ukraina

Nu befinner sig flyktingar från Ukraina i Mölndal. Så här kan du hjälpa till och bidra.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Förälder mitt i livet

Föräldrakurs fem kvällar och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern.

En dag om sorg

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka. Anmälan senast 14 oktober. Ingen avgift.

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger. Anmälan.

#8mars

Internationella kvinnodagen. En dag att lyfta de fantastiska starka kvinnor som finns i vår värld. Och sätta fokus på de orättvisor och den ojämlikhet som råder.