Stensjöns församling

I Stensjöns församling finns en stor öppenhet för att diskutera angelägna samhällsfrågor och mod att tala det som kan uppfattas som kontroversiellt. Navet i församlingslivet är högmässan klockan 10 varje söndag. Det finns också ett rikt musikliv där fler än 200 körsångare möts varje vecka i någon av de två kyrkorna, Stensjökyrkan och Fågelbergskyrkan.

Fira gudstjänst tillsammans!

I Facebook-flödet här under kan du hitta och delta i gudstjänster och ta del av nyheter i Stensjöns församling hemifrån. Du behöver inte logga in om du inte har eget facebook-konto.

Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt. Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå facebook-ikonen med ett f till höger i inlägget.

På gång i Stensjöns församling

Vill du vara med i en hemgrupp?

Längtar du efter gemenskap i ett lite mindre sammanhang där det finns plats för att prata om tro kring en öppen Bibel, dela livet med varandra och be för varandra?

Hemgrupp - kickoff

Torsdag 23 september kl 18-20.30 i Stensjökyrkan

Ljusslinga i fönster, snön yr ute
Kontrast värme kyla varm kallt

Retreat i Fågelbergskyrkan 4 december

Dagretreat i Fågelbergskyrkan. Lördag 4 december 2021 kl 9:00-17:00.

Höst på kyrkogård. Gula löv och gravstenar.

Retreat i Fågelbergskyrkan 25 september

Dagretreat i Fågelbergskyrkan. Lördag 25 september 2021 kl 9:00-17:00.

Stina Oscarsson

Temakvällar i Stensjön

19 oktober kl 18:00. (obs tiden!) Stina Oscarson. Stensjökyrkan

Eric Schüldt är programledare och kulturjournalist. Han leder just musikprogrammet Text & Musik i Sveriges Radio P2, fristående podden Myter & Mysterier och är medarbetare på Expressens kultursida.

Temakväll - Tro i tvivlets tid

Tisdag 26 oktober kl 18:30. Tro i tvivlets tid med Eric Schüldt.

Temakväll - Att vara mamma till Ulle

Tisdag 21 september kl 18:30. Att vara mamma till Ulle - Elisabeth Sandlund.

Kyrkklockan hösten 2021

Nu delas Kyrkklockan ut i Stensjöns församling. Saknar du ett exemplar går det bra att hämta i Stensjökyrkan, Fågelbergskyrkan eller kansliet på Terrakottagatan 3B. Läs allt om kyrkovalet och om höstens program.

Musikgudstjänst: I närheten

Blandad musik med några som bor i närheten: Martin Björklund, Annika Lang, Sara Lindblad, Mats Norén, Maria Germundsson, Johannes & Birgitta Landgren. Söndag 26 september kl 18 i Stensjökyrkan.

Musikgudstjänst: En svensk klassiker

”Svenska Messan” av Roman framförs av Stensjöns Kyrkokör, solister och orkester under ledning av Birgitta Landgren. Söndag 10 oktober kl 18 i Stensjökyrkan.

Solbelyst skylt "Stensjökyrkan"

Temakväll: Tro och vetenskap i harmoni, är det möjligt?

Temakväll med Ivar Gustafsson, pensionerad docent vid Chalmers. Tisdag 28 september kl 18:30.