Lunds östra stadsförsamling

Kontakt

Lunds östra stadsförsamling Besöksadress: Flygelvägen 1, 22472 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Lunds östra stadsförsamling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lunds östra stadsförsamling

Lunds östra stadsförsamling vill vara kyrka här och nu, i glädje och i sorg. Ett hem med allt det rymmer. En församling som vill finnas på plats i de delar av Lund som expanderar och en församling som driver samarbetskyrka med EFS på Sankt Knut.

Det är en demokratisk rättighet för medlemmar i Svenska kyrkan att rösta. Var fjärde år väljs de som styr församling och stift och ombuden i det nationella kyrkomötet. Rösträtten gäller för alla medlemmar från 16 år. Valbarheten från 18 år.

Kyrkoval i Lund

Vad kan den kristna tron betyda i ditt liv och din vardag? Varje vecka funderar Lotta Miller utifrån den kommande söndagens texter. Följ gärna Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen - Lotta Miller

Här finns vårt församlingsblad, du kan läsa på skärmen eller ladda ner som pdf.

Nytt församlingsblad

Här finns vårt församlingsblad, du kan läsa på skärmen eller ladda ner som pdf.

I församlingens barn- och familjeverksamhet erbjuder vi mötesplatser för barn och vuxna.

Barn och familj

Upptaktshelg 2-3 september i Sankt Knut

Sommar i Lunds kyrkor

Vare sig du är inbiten lundabo eller besöker staden för första gången, finns det alltid något att uppleva i Lunds kyrkor. Tänd ett ljus, gå en guidad tur, sjung en psalm, lyssna på musik, ät en våffla, pilgrimsvandra eller sätt dig bara ner och andas en stund. Här finns det båda svala rum - och varm gemenskap.

Svenska kyrkan i Lund annonserar varje vecka tillsammans med flera andra församlingar. Annonsen trycks i Sydsvenskan och finns på webben som pdf: Att läsa, spara och skriva ut.

Samlingsannonsen

Det var förra året som diakon Ulla Frisk Hobro kom med idén att samla recept från från människor som bor på Norra Fäladen i Lund.

En kokbok med världens mat

Kontakta Bengt Arvidsson 0738501356
eller Monica Molin 0706547502.

Helgmålsbön i Stora Råby kyrka

I Stora Råby kyrka firas det under hösten Helgmålsbön lördagar kl 18 jämna veckor med början den 9 september. De leds av ideella. Vill du hjälpa till? Kontakta Bengt Arvidsson 0738501356 eller Monica Molin 0706547502.

Hitta samlade händelser i Svenska kyrkan i Lund. Se det dagsaktuella direkt i kalendern.  Klicka i kalendern se mer, för imorgon och kommande dagar. Här finns också predikoturerna - den aktuella samlingsannonsen i Sydsvenska Dagbladet.

Det händer

Hitta samlade händelser i Svenska kyrkan i Lund. Se det dagsaktuella direkt i kalendern. Klicka i kalendern se mer, för imorgon och kommande dagar. Här finns också predikoturerna - den aktuella samlingsannonsen i Sydsvenska Dagbladet.

Stora Råby kyrka, vars äldsta delar är från 1200-talet, ligger mitt i den oskiftade byn Stora Råby som är känt sedan 1100-talet.

Stora Råby kyrka

Sankt Hans, kyrkan med det leende korset, som ligger vid Fäladstorget på Norra Fäladen.

Sankt Hans kyrka

Maria Magdalena kyrka ligger på Östra Torn och är pastoratets yngsta kyrka som invigdes 1992.

Maria Magdalena kyrka

Sankt Knut kyrka ligger i  stadsdelen Linero i östra Lund vid Linero torg. Det är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan

Sankt Knut kyrka

Sankt Knut kyrka ligger i stadsdelen Linero i östra Lund vid Linero torg. Det är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan