Lunds östra stadsförsamling

Kontakt

Lunds östra stadsförsamling Besöksadress: Flygelvägen 1, 22472 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Lunds östra stadsförsamling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lunds östra stadsförsamling

Lunds östra stadsförsamling vill vara kyrka här och nu, i glädje och i sorg. Ett hem med allt det rymmer. En församling som vill finnas på plats i de delar av Lund som expanderar och en församling som driver samarbetskyrka med EFS på Sankt Knut.

På sportlovet finns det flera roliga aktiviteter
i Lunds östra stadsförsamling.
Kom och var med!

Sportlov v 8

På sportlovet finns det flera roliga aktiviteter i Lunds östra stadsförsamling. Kom och var med!

Vad kan den kristna tron betyda i ditt liv och din vardag? Varje vecka funderar Lotta Miller utifrån den kommande söndagens texter. Följ gärna Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen - Lotta Miller

Fastekampanjen: Att resa sig starkare

I församlingens barn- och familjeverksamhet erbjuder vi mötesplatser för barn och vuxna.

Barn och familj i Lunds östra stadsförsamling

Klang och jubel, glädje och eftertanke.
Församlingens körer förgyller våra gudstjänster
och bjuder på konserter.
Oavsett ålder och sångvana så finns det en kör för dig!

Kör- och musikverksamhet i Lunds östra stadsförsamling

Klang och jubel, glädje och eftertanke. Församlingens körer förgyller våra gudstjänster och bjuder på konserter. Oavsett ålder och sångvana så finns det en kör för dig!

En vandringsutställning
17/1 - 16/2  2018 i Maria Magdalena kyrka.

Kvinnor i förändringens tid – reformationens och vår

En vandringsutställning 17/1 - 16/2 2018 i Maria Magdalena kyrka.

Kontakta Bengt Arvidsson 0738501356
eller Monica Molin 0706547502.

Helgmålsbön i Stora Råby kyrka

I Stora Råby kyrka firas det under våren Helgmålsbön lördagar kl. 18 udda veckor med början den 20 januari. De leds av ideella. Vill du hjälpa till? Kontakta Bengt Arvidsson 0738501356 eller Monica Molin 0706547502.

Vad ska man säga och göra när någon nära drabbas av sorg? Många känner sig osäkra. Vi tipsar om hur du kan vara ett bra stöd för sörjande vuxna och barn i din omgivning.

Så kan du vara ett stöd i sorgen

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

17 skäl att vara medlem

Diakoni är ett grekiskt låneord som betyder att tjäna sin medmänniska. Diakonin är en av kyrkans absolut viktigaste grundpelare. Diakoni är uppdraget att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer.

Diakoni

Församlingsråd i Lunds östra stadsförsamling

Församlingsrådets viktigaste funktion är att vara församlingens lokala styrelse, med ansvar för gudstjänstlivet och den lokala kyrkliga verksamheten.

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Svenska kyrkan i Lund annonserar varje vecka tillsammans med flera andra församlingar. Annonsen trycks i Sydsvenskan och finns på webben som pdf: Att läsa, spara och skriva ut.

Samlingsannonsen

Hitta samlade händelser i Svenska kyrkan i Lund. Se det dagsaktuella direkt i kalendern.  Klicka i kalendern se mer, för imorgon och kommande dagar. Här finns också predikoturerna - den aktuella samlingsannonsen i Sydsvenska Dagbladet.

Det händer

Hitta samlade händelser i Svenska kyrkan i Lund. Se det dagsaktuella direkt i kalendern. Klicka i kalendern se mer, för imorgon och kommande dagar. Här finns också predikoturerna - den aktuella samlingsannonsen i Sydsvenska Dagbladet.

Stora Råby kyrka, vars äldsta delar är från 1200-talet, ligger mitt i den oskiftade byn Stora Råby som är känt sedan 1100-talet.

Stora Råby kyrka

Sankt Hans, kyrkan med det leende korset, som ligger vid Fäladstorget på Norra Fäladen.

Sankt Hans kyrka

Maria Magdalena kyrka ligger på Östra Torn och är pastoratets yngsta kyrka som invigdes 1992.

Maria Magdalena kyrka

Sankt Knut kyrka ligger i  stadsdelen Linero i östra Lund vid Linero torg. Det är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan

Sankt Knut kyrka

Sankt Knut kyrka ligger i stadsdelen Linero i östra Lund vid Linero torg. Det är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan