Barnkörer

Välkommen till vårterminen 2022!

Sankt Knut
Onsdagar med start 26 januari
(uppehåll v. 8 och 15)

SÅNGFÅGLARNA
Onsdagar kl. 16.30-17.30
Barnkör för nybörjare åk F-2. Vi varvar musik med rörelser.
Anmälan görs till natasha.wahlander@svenskakyrkan.se

STJÄRNORNA
Onsdagar kl. 17.45-18.30
Barnkör åk 3 och äldre med mer avancerad nivå.
Vi sjunger flerstämmiga sånger på olika språk.
Anmälan görs till natasha.wahlander@svenskakyrkan.se

Sankt Hans
Vi övar rösten, gehör och rytmkänsla. Repertoaren är en blandning av kyrkliga sånger, nyare barnsånger och traditionella barnvisor. Det är rytmiska, svängiga sånger som inbjuder till rörelse och dans.

Onsdagar med start 26 januari

Snödroppar, 5-6 åringar kl 16.00-16.20

Kamomillerna, 7-9-åringar(lågstadiet) kl 16.30-17

Solrosorna, 10-13-åringar (mellanstadiet) kl 17.15-18

Kontakta Albina Veisland för deltagande: albina.veisland@svenskakyrkan.se

Barnen lämnas och hämtas vid start och slut, föräldrar och syskon kan tyvärr inte vänta i våra lokaler på grund av restriktioner.

Maria Magdalena

OBS! Ny anmälan görs bara via mail. makiko.ottosson@svenskakyrkan.se

Pinglorna I  (6 år gammal – årskurs 1) måndagar kl 16:00-16:30  (start 31/1)

Pinglorna II (6 år gammal – årskurs 1) torsdagar kl 16.00-16.30  (start 27/1)

Är du sångglad och vill röra på dig till musik? Då är du välkommen! Du tränar rösten, gehör och rytmkänsla genom musiklek och Orff-pedagogiska musikinstrument. Vi sjunger både barnvisor och kyrkliga sånger. Kören medverkar i Gudstjänster med Små & Stora, Himmel & Pannkaka och konserter i kyrkan.

Bjällrorna (årskurs 2) torsdagar kl 16.35-17.05 (start 27/1)

Hur är det att samsjunga i kör? Hur låter en kanon? Du lär dig körsång på ett lekfullt sätt. Du får också prova på att sjunga sånger från andra länder! Kören sjunger både i våra gudstjänster, Himmel & Pannkaka och konserter i kyrkan.

Småklockorna (årskurs 3) torsdagar kl 17.10-17.45 (start 27/1)

Nu börjar vi med riktig körsång och du får lära dig att sjunga lätta tvåstämmiga sånger också. När tillfälle finns sätter vi ihop en minimusikal tillsammans med de äldre barnen i Klockorna. Kören medverkar både i gudstjänster och konserter.

Klockorna (årskurs 4-7) torsdagar kl 17.50-18.45 (start 20/1)

För dig som redan har sjungit i kör under en tid och känner dig säker på din stämma. Vi sjunger tvåstämmiga sånger från olika musikgenrer. Kören medverkar i våra gudstjänster och konserter i kyrkan. Samtidigt deltar vi också i större konserter med många andra körer och musikartister som SjungGung-konserten, Lunds stifts barnkördag, Alla hjärtansdagskonserten osv.

Ledare: Makiko Nakamura-Ottosson