Våra kyrkor i Mjällby och Ysane
Foto: Anette Olofsson/M.B.

Mjällby församling

Mjällby församling omfattar halvön Listerlandet. Längs kusten ligger flera fiskelägen, till exempel Hällevik, Nogersund och Hörvik. Vid kusten finns också flera fina badstränder. Listerlandet är ganska slätt med fin jordbruksbygd. Slätten avbryts dock av skogsklädda höjder som ger vackra strövområden. Till församlingen hör också ön Hanö. Från och med 1 januari 2014 tillhör även tätorterna Ysane, Norje och Pukavik Mjällby församling. Ysane består av odlad, sandig kustslätt med mindre skogsbackar och ligger på Listerlandets östra del.

Sinnesromässan är inställd!

Tisdagen den 21 mars är sinnesromässan inställd på grund av sjukdom.

Sopplunch!

Torsdagen den 23 mars välkomnar vi till sopplunch! Välkommen till församlingshemmet i Mjällby kl. 12.00. För 30 kronor får du andakt, soppa, kaffe och kaka.

Välkommen på ungdomsgudstjänst!

Torsdagen den 23 mars firar vi ungdomsgudstjänst kl. 18.00 i Mjällby kyrka. Även om det kallas för ungdomsgudstjänst är alla välkomna, gudstjänsten är särskilt anpassad för just ungdomar i val av musik m.m. Staffan Svensson leder gudstjänsten där även våra konfirmander medverkar.

Våra kyrkor i Mjällby och Ysane

Gudstjänster och konserter

Här hittar du information om aktuella gudstjänster och konserter.

Kyrkokören firar 90-årsjubileum

Söndagen den 26 mars välkomnar vi till musikgudstjänst i Mjällby kyrka. I samband med gudstjänsten som börjar kl. 16.00 firar Mjällby Kyrkokör sitt 90-årsjubileum.

Välkommen Lena!

Vi välkomnar Lena Sandberg Blommendahl som nu har börjat sin anställning som församlingskurator hos oss. Du kommer att träffa Lena i olika sammanhang, bl.a. på Torsdagsträffen.

Vill du ha ett besök?

Vi kommer gärna och besöker dig! Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Aktuellt

Musikpedagog 100 % sökes

Med inriktning barn och ungdom

Fasteaktionen 2023

Fastekalender 2023

Snart börjar en 40 dagar lång fasta och förberedelsetid inför påsken. En möjlighet för eftertanke och att hitta fokus. Kanske vill du följa denna fastekalender?

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Lekplats Mjällby församling

Barn- och ungdom

Är du föräldraledig och vill träffa andra föräldrar och barn? Här hittar du information om våra vuxenbarngrupper och övriga barngrupper. Följ oss gärna på FB: "Barn & Unga i Mjällby församling"!

Övriga grupper

Anmälan krävs, få platser kvar. Mejla din anmälan till louise.ingvarsson@svenskakyrkan.se (barn- och ungdomsansvarig)

Kvarglömd dopunderklänning

Känner du igen den här fina dopunderklänningen med tillhörande mössa? Klänningen har hängt ett tag i Mjällby kyrka och finns nu att hämta på pastorsexpeditionen (öppet måndag - fredag kl. 10-12 eller enligt överenskommelse på tel. 0456-500 21).

Välkommen på trivselpromenad!

Nu har våra trivselpromenader kommit igång igen. Som vanligt träffas vi på onsdagar kl. 10.00 med start & stopp utanför Mjällby församlingshem.

Barn leker med uppsträckta händer

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jesus talar om den sanna födan i evangelietexten för Midfastosöndagen (Joh 6:48-59). Han nämner den krislösning som fanns för folket som gick genom öknen." Läs Tankar inför helgen.

Tre barn med ryggsäckar på väg till skolan.

Bli månadsgivare till Act Svenska kyrkan

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

GDPR

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Förordningen ersätter personuppgiftslagen (PuL) och gäller i alla EU:s medlemsländer.

Upptäck 1986 års psalmbok

Här hittar du en melodipsalmbok på nätet där du kan lyssna på psalmerna.