Våra kyrkor i Mjällby och Ysane
Foto: Anette Olofsson/M.B.

Mjällby församling

Välkommen till Mjällby församling som omfattar halvön Listerlandet i Sölvesborgs kommun. Vi finns för dig i glädje och sorg, i livets alla skeden.

Välkommen på pilgrimsvandring!

Pingstafton 18 maj kl. 9.00, start och avslutning vid parkeringen till Ryssbergsstugan. Ta med bra skor, fika och sittunderlag. Regelbundna pauser för fika och reflektion görs längs vägen.

Pingsthelgen

Pingstafton 18 maj kl. 18.00: Helgmålsbön vid minneslunden, Mjällby kyrkogård. Pingstdagen 19 maj kl. 18.00: Folkdansmässa "Träd in i dansen" i Mjällby kyrka.

Nyhet! Prästen Pauls Pubkväll/Herrkväll

Dagmars Hamnkrog i Hällevik torsdagen den 23 maj kl. 19.00-21.00. Anmälan görs till pastorsexpeditionen senast måndagen den 20 maj kl. 12.00!

Följ oss gärna på Facebook

På Facebook kan du följa vad som händer i Mjällby församling. https://www.facebook.com/mjallbyforsamling

Våra kyrkor i Mjällby och Ysane

Gudstjänster och konserter

Här hittar du information om aktuella gudstjänster och konserter.

Två föräldrar med barnvagn är ute på promenad i vårsolen.

Nyhet! Barnvagnspromenader

Under maj månad kör barn- och ungdomsverksamheten ett projekt och testar att träffas för att promenera.

Barn- och ungdom

Är du föräldraledig och vill träffa andra föräldrar och barn? Här hittar du information om våra vuxenbarngrupper och övriga barngrupper. Följ oss gärna på FB: "Barn & Unga i Mjällby församling"!

Torsdagsträffar och soppluncher

Program för våren 2024

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Musikgudstjänst på Förintelsens minnesdag den 27 januari 2024

Förintelsens minnesdag uppmärksammades i Mjällby församling med en musikgudstjänst i Mjällby kyrka på seneftermiddagen.

Har du några överblivna ljusstumpar?

Om du har några ljusstumpar liggandes hemma får du gärna lämna dem hos oss, vi samlar in och skänker dem vidare. Vi har placerat ut svarta plastkorgar i Stenlängan, våra kyrkor och församlingshem och på pastorsexpeditionen för uppsamling av ljusstumpar som vi lämnar till föreningarna "Sträck ut en hand" och "Northern Light Aid".

Blekinge kontrakt

Blekinge kontrakt är ett av 12 kontrakt i Lunds stift inom Svenska kyrkan som omfattar alla församlingar och pastorat i Blekinge.

Två lila penséer växer i en murspricka.

Tankar inför helgen

"En dag ska alla murar falla. Muren mellan dig och mig, den ska vara borta då. Men kanske kan vi, redan nu, redan innan “en dag” är här, börja skrapa lite på cementen..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Tre barn med ryggsäckar på väg till skolan.

Bli månadsgivare till Act Svenska kyrkan

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

GDPR

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Förordningen ersätter personuppgiftslagen (PuL) och gäller i alla EU:s medlemsländer.

Upptäck 1986 års psalmbok

Här hittar du en melodipsalmbok på nätet där du kan lyssna på psalmerna.