Konfirmation

När du börjar åttonde klass, eller det år du fyller fjorton, är du välkommen att bli konfirmand.

Information

Du blir inbjuden till en information i Stenlängan bredvid församlingshemmet,ofta i maj månad,  för nuvarande via skolans ”allanropsystem”. Där får du veta vad som finns att välja på inför hösten. Missar du den får du inbjudan i brevlådan.

Att vara konfirmand

Att vara konfirmand är att lära sig något annat än det skolan erbjuder, du får lära dig om den kristna tron, om kyrkan här och i hela världen, om människor, gemenskap, kärlek och engagemang . Konfirmationen är en del av en flera hundra år lång tradition och är en bekräftelse  av ditt dop, därför måste man vara döpt för att få bli konfirmerad. Är du inte döpt så kan du bli det, när och var bestämmer vi tillsammans med dig och din familj. Har du valt att vänta med konfirmationen ett år
är du självklart välkommen ändå! Är du tveksam – välkommen att pröva!

Läsningen pågår från höst till vår, oftast en gång i veckan, men också t.ex en lördag/söndag i månaden eller under tre sommarveckor. I undervisningen ingår också ett lägerdygn och att närvara vid ett antal gudstjänster. Vi läser, diskuterar, sjunger, leker och lär känna varandra . Ibland kan man få frågan om man vill göra en frivillig insats i sin församling, det brukar alltid bli någon som vill!

Konfirmationsgudstjänsten

Den viktigaste gudstjänsten blir den som din grupp själv utformar tillsammans med prästen och ledarna – Konfirmationsgudstjänsten. Till den kommer släkt och vänner, det är en härlig dag.
En del tycker det är så roligt att de stannar ett eller flera år som hjälpledare!

De allra flesta i vår församling väljer att konfirmera sig, vi hoppas att få träffa dig när det är dags för nya grupper!

Hör av dig till prästen Patrik, prästen Gunilla eller församlingspedagogen Emelie om du vill veta mer!

Välkommen!!