Foto: Alex Giacomini/IKON

Att vara konfirmand!

Klart att du också ska vara med och konfirmeras! Varför händer onda saker? Kan jag tro på en Gud? Vem är jag? Hur tänker jag kring klimat och natur? Konfirmandtiden är en möjlighet att få träffas och samtala med andra om vad man tycker är viktigt i livet. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är konstiga eller dumma. Varje år så väljer omkring 25.000 ungdomar att konfirmeras i Svenska kyrkan.

Foto: Magnus Aronson/IKON

Foto: Johannes Frandsen/IKON

När du börjar åttonde klass så får du som är medlem i Svenska kyrkan hem en inbjudan om att anmäla dig till konfirmationsläsning. Om du som inte är medlem vill gå och konfirmeras så går det så klart också bra. Det går även bra att konfirmeras senare. Du måste inte vara döpt för att få anmäla dig till konfirmation utan det kan ordnas under konfirmationsåret.

Detta konfirmandåret har vi två alternativ i Mjällby församling: Lovgruppen som framförallt läser under skolloven, och sommargruppen där huvuddelen av läsningen sker i början av sommarlovet. I båda alternativen ingår ett helgläger med en övernattning på stiftsgården Södra Hoka utanför Asarum. Det ingår även att besöka ett visst antal gudstjänster under året. Vi informerar mer om detta på informationsträffen den 3 oktober.

Tis 3 oktober kl.18–19 ca: Gemensam träff i församlingshemmet i Mjällby med samtliga konfirmander (både lovgruppen och sommargruppen) 

Sön 8 oktober kl.16: Skördegudstjänst Mjällby kyrka med bibelutdelning till alla konfirmander (både lovgruppen och sommargruppen) 

Lovgruppen

Höstlovet

Mån 30 oktober kl.10-15

Tis 31 oktober kl.10-15

Ons 1 november kl.10-15

 

Jullovet

Tis 2 januari kl.10-15

Ons 3 januari kl.10-15

Tors 4 januari kl.10-15

 

Februarilovet

Mån 19 februari kl.10-15

Tis 20 februari kl.10-15

Ons 21 februari kl.10-15

 

Läger

Lör 16 mars – sön 17 mars Läger på stiftsgården Södra Hoka

 

Påsklovet

Tis 2 april kl.10-15

Ons 3 april kl.10-15

Tors 4 april kl.10-15

 

Konfirmation Mjällby kyrka

Lör 13 april kl.11

 

Sommargruppen

Första lästillfället sker fredagen den 14 juni kl.10-15 och två veckor framåt.

 

Läger

Lör 10 feb – sön 11 feb Läger på stiftsgården Södra Hoka

 

Konfirmation i Mjällby kyrka

Sön 30 juni kl.11 (OBS! Nytt datum!)

 

Välkommen att anmäla dig! Det går bra att anmäla sig genom att fylla i formuläret här nedan eller i ett mail direkt till staffan.svensson@svenskakyrkan.se med samma uppgifter som i länken. 

 

Glada hälsningar konfirmandledarna

Vill du gå lovkonfa eller sommarkonfa?

När du anmäler dig till en konfirmationsgrupp kommer de personuppgifter vi bett dig att fylla i, att sparas och behandlas av Svenska kyrkan i syfte att administrera gruppen. Den rättsliga grunden för att samla in dina personuppgifter är intresseavvägning.