I Aman Shantis skola får barnen lära sig om alla människors lika värde. Svenska kyrkan stöder Henry Martin Institutes arbete för försoning, fred och samförstånd mellan människor av olika tro i Indien.
Foto: Henry Martin Institute

Internationellt arbete

Det internationella arbetet i Mjällby församling

För några år sedan genomgick Svenska Kyrkans hjälparbete en stor omvandling, bl.a för att vi i allt större utsträckning samarbetar med andra kyrkor världen över. För något år sedan såg vi Lutherhjälpen och Missionen gå upp i begreppet Hela Världen och Svenska kyrkans internationella arbete. Sedan ett antal år tillbaka är vi nu en av ett hundratal medlemmar i ACT-alliance, Action by churches together. Den 5 maj 2019 bytte vi namn till Act Svenska kyrkan - samma viktiga arbete med ett nytt tydligt namn.

Läs gärna mer på Svenska Kyrkans hemsida under fliken ”Act Svenska kyrkan”.

I Mjällby församling sker insamlingsarbetet genom frivilliga som arbetar med bössinsamlingar,lotterier mm.  Är du intresserad av att hjälpa till eller vill veta mer? Kontakta gärna komminister Staffan Svensson som är samordnare för vår internationella grupp, du når honom på telefonnummer 0456-566 02 eller via e-post: staffan.svensson@svenskakyrkan.se