Internationellt arbete

Det internationella arbetet i Mjällby församling

För några år sedan genomgick Svenska Kyrkans hjälparbete en stor omvandling, bl.a för att vi i allt större utsträckning samarbetar med andra kyrkor världen över. För något år sedan såg vi Lutherhjälpen och Missionen gå upp i begreppet Hela Världen och Svenska kyrkans internationella arbete. Sedan ett antal år tillbaka är vi nu en av ett hundratal medlemmar i ACT-alliance, Action by churches together. Den 5 maj 2019 bytte vi namn till Act Svenska kyrkan - samma viktiga arbete med ett nytt tydligt namn.

Läs gärna mer på Svenska Kyrkans hemsida under fliken ”Act Svenska kyrkan”.

I Mjällby församling sker insamlingsarbetet genom frivilliga som arbetar med bössinsamlingar,lotterier mm. Vårt internationella ombud är komminister Gunilla Aquilon Elmqvist.