Dop Mjällby kyrka
Foto: Patrik Carlsson

Dop

Ett barns födelse är en stor händelse. Vi önskar allt gott för dig och ditt barn.

Vi vill ju gärna att våra barn redan från början ska bli omslutna av trygghet och kärlek. För de flesta föräldrar känns det fint och naturligt att låta sitt barn inneslutas i en gemenskap med Gud och alla andra döpta. 

Inbjudan till dop

Till varje familj som har fått barn skickar vi en inbjudan till dop med förslag på gudstjänstdatum, dessa gudstjänster är särskilt anpassade för barndop.   

Om ingen av de tider vi föreslår passar för er familj går det bra att kontakta pastorsexpeditionen för att avtala en annan tid. Ibland finns det också önskemål om att ha dopet på någon annan plats. Församlingens musiker tjänstgör när dop firas i söndagens gudstjänst eller i direkt anslutning till en gudstjänst i någon av våra lokaler.

OBS! Dopdatum bokas senast en månad i förväg.

När dopdagen närmar sig tar den präst som ska tjänstgöra vid dopet kontakt med vårdnadshavare för samtal och informerar då om vad dopet innebär och hur det går till. 

När ett barn döps upptas det också i Svenska kyrkan. Om någon av barnets föräldrar tillhör Svenska kyrkan kommer barnet att finnas kvar i vårt register fram till 18-årsdagen även om barnet inte är döpt. De som inte är döpta vid 17 års ålder får en förnyad inbjudan till dop. 

Återträff

Varje år bjuder vi in de som har döpts det senaste året till en återträff i kyrkan med efterföljande ”dopfest” i församlingshemmet. 

Välkommen att kontakta oss för att boka dop:

Pastorsexpeditionen, telefon 0456-500 21