Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.
Foto: Magnus Aronson

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar folkbokförda i Sverige som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Hitta din lokal

Sök efter din vallokal eller en förtidsröstningslokal att rösta i.

Hitta din lokal

Här hittar du vem du kan rösta på

Sök efter nomineringsgrupper och kandidater som ställer upp i kyrkovalet 2021. TÄNK PÅ: Sidan fungerar inte med webbläsaren Internet Explorer.

Till sökningen

Om du behöver röstkort

Om du saknar ditt röstkort kan du kontakta valfri församling/pastorat för utskrift av ett nytt röstkort.

Vissa förtidsröstningslokaler har också möjlighet att skriva ut ett nytt röstkort på plats. Kontakta dem i förväg för att vara säker på att du kan få hjälp att få ut ett röstkort.

Så läser du ditt röstkort och hittar var du kan rösta

Nedräkning till valdagen: