Röstkortet

Alla som har rösträtt får ett röstkort som skickas ut till folkbokföringsadressen. Du bör ha fått ditt röstkort senast 1 september 2021.

På röstkortet står det vilken församling, vilket valdistrikt och vilket stift du tillhör och vilka val du får delta i. Där står också vallokalens adress och öppettider samt adress och öppettider för förtidningsröstning.

Du måste ha med dig ditt röstkort om du förtidsröstar. Röstkortet används för att skicka din röst till din vallokal. Det är också viktigt att du har med dig legitimation.

Bild på kuvertet som ditt röstkort ligger i. Det ska dimpa ner i din brevlåda senast den 1 september.

Det är inte obligatoriskt att ha med sig röstkortet till vallokalen, men det underlättar för att enkelt kontrollera att du är i rätt vallokal. Däremot behöver du ha med dig legitimation.

Om du tappat bort ditt röstkort

Bild på förstasidan av röstkortet, den övre delen som visar var din vallokal är.

Har du tappat bort ditt röstkort kan du själv beställa ett nytt på den här sidan från den 30 augusti. Du kan också vända dig till en församlings- eller pastorsexpedition för att få ett nytt utskrivet. Beställer du via webb/telefon skickas röstkortet till din folkbokföringsadress. Beställer du på plats behöver du ha med dig en ID-handling.