Nå ut

Nominerinsgruppen är ansvarig för att göra sina egna informationsinsatser så att väljarna får reda på vad gruppen vill.

Nomineringsgruppen ansvarar själv för att nå ut till väljarna med information. Både om att ni ställer upp i kyrkovalet och vad ni vill åstadkomma.

Kontakta gärna valnämnden för att höra om de har några planer på att skapa arenor för nomineringsgrupperna. Församlingen eller pastoratet kan hjälpa dig att komma i kontakt med valnämnden där du bor.

Signalelement och färg för kyrkovalet

Nomineringsgrupperna är avsändare för sin information och ska därför inte använda Svenska kyrkans logotyp på sina material. Istället finns ett signalelement som kan användas.

Här kommer du snart att kunna ladda ned signalelement för kyrkoalet 2025.

Färgkod för kyrkovalet

Den lila färg som används i kyrkovalet 2025 har följande koder:

• CMYK: 40/100/0/0
  • RGB: 167/22/128
  • HEX: #a71680
  • PMS: 7655C (på bestruket papper)
  • PMS: 2352U (på obestruket)​

Mer information om visuellt tillägg för kyrkovalet, signalelement och lila färg.