Foto på laptop på ett runt träbord med en grön växt i bakgrunden

Grupp- och kandidatsystemet

Blanketter, kontaktinformation och inloggning.

Grupp- och kandidatsystemet (Gkand)

För att logga in i Grupp- och kandidatsystemet (Gkand) behöver du mobilt Bank-ID.
Varför krävs BankID?

När du registreras för ett uppdrag (ombud, ombudets ersättare, företrädare eller kontaktperson) får du ett e-postmeddelande med information om hur du ska logga in i systemet. Om du är ombud och inte verkar ha fått tillgång till systemet, kontakta ditt stift. Om du är företrädare eller kontaktperson och inte verkar ha fått tillgång till systemet, kontakta ditt ombud.

För problem med BankID, kontakta din bank.

Manual och support för Gkand

Blanketter för nedladdning

Kyrkomötet

Stiftsfullmäktige

Kyrkofullmäktige

Övriga dokument

Manual och support

Manualen finns även på inloggningssidan till Gkand.

Användarmanual för Grupp- och kandidatsystemet

För teknisk support kontakta Svenska kyrkans kanslistöd på kanslistod@svenskakyrkan.se eller via telefon på 010-18 19 200.

För support som gäller regelverket kontakta i första hand ditt stift.

Varför används BankID i kyrkovalet?

Vi vill säkerställa att du är du eftersom Gkand hanterar personuppgifter som inte vem som helst bör få tillgång till.

BankID är ett sätt att identifiera sig elektroniskt, på samma sätt som ett pass eller körkort fungerar fysiskt. Det är ett säkert system som används av banker och myndigheter för identifikation.

BankID kan användas när som helst på dygnet och var som helst där det finns internetuppkoppling.

Vänd dig till din bank för mer information om hur du skaffar BankID.

kontaktuppgifter till stiften

Kontaktuppgifter till stiftens valhandläggare finns som nedladdningsbar pdf.