Foto: Daniel Karlsson

Eds församling

Eds församling är en av tre svenskkyrkliga församlingar i Upplands Väsby. Här har människor i århundraden samlats till söndagens bön och lovsång, i glädje och sorg under livets alla skiften. Vi är även en nutida och närvarande kyrka i Eds församling som omfattar Upplands Väsbys västra del, från kommungränsen mot Järfälla i väst mot järnvägen i öst.

Två majskolvar mot blå himmel

Livräddare i fält

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Det är en fråga om fördelning – vi delar inte lika på resurserna.

Familjegudstjänster/mässor

Söndagar kl. 11.00 i Eds kyrka

Gudstjänster

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Närbild på röda höstlöv i solen.

Sinnesroandakt

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

En kvinnlig diakon och en äldre kvinna sitter utomhus på en bänk och samtalar.

Själavård och samtal

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Matkassen

I vårt samhälle finns människor som har svårt att få mat på bordet. Eds församling har fått möjlighet att göra något åt detta.

En blandad ungdomskör som sjunger inomhus.

Musik och körer

I Eds församling har vi Runbykören och vuxenkören Edskören. Välkommen att vara med!

Samtalsgrupp om livet

Kom och samtala...

Samtalsgrupp om sorg

Har du mist någon som stod dig nära?

Församlingsresa

Följ med till Mariefred onsdagen den 11 september

Pilgrimsvandra med oss

I år kan du vara med och pilgrimsvandra runt om i Upplands Väsby

Café Röda stugan

Café för alla...

Tac(k)olov

Tacokvällar för alla - i samarbete med Hammarby församling

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Internationella gruppen i Ed

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi lever under samma himmel, men förutsättningarna för våra liv varierar beroende på var vi föds.

Eds kyrkogård

Begravningsverksamhet

Eds församling inom Svenska Kyrkan är begravningshuvudman och ansvarig för begravningsfrågorna inom territoriet. Kyrkorådet utövar detta ansvar och kontrolleras av begravningsombudet, utsett av Länsstyrelsen. Till sin hjälp har kyrkorådet ett kyrkogårdsutskott.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Som medlem möjliggör du att vi kan fira gudstjänst, ordna mötesplatser, barn- och ungdomsaktiviteter, ha musikverksamhet med mera men även att stödja medmänniskor i din lokala församling och i utlandet.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.