Stigluckan vid Eds kyrka
Foto: Annika Andersson

Eds församling är en av tre svenskkyrkliga församlingar i Upplands Väsby. Här har människor i århundraden samlats till söndagens bön och lovsång, i glädje och sorg under livets alla skiften. Vi är även en nutida och närvarande kyrka i Eds församling som omfattar Upplands Väsbys västra del, från kommungränsen mot Järfälla i väst mot järnvägen i öst.

Kyrkofullmäktige 23 maj klockan 19.30

Plats: Kairo konferens & lokal

Runsavägen 217

194 91 Upplands väsby

Klicka här för att se kallelsen.

Vigsel

Genom vigseln förenas två personer i äktenskapet. De lovar att med varandra i livslång trohet dela livets glädje och sorg. Den kärlek som förverkligas i äktenskapet är ett tecken på Guds kärlek. Grundläggande för äktenskapet är de ömsesidiga löftena och ett offentligt uttryckt samtycke.

Ett barn doppar handen i dopkärlet

Dop - början på något nytt

Dopet är början på något nytt i livet, oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps. Dörren öppnas till en större gemenskap där vi människor hör ihop, med varandra och med Gud.

Begravning

Vid begravningsgudstjänsten får du möjlighet att ta avsked av den döde, tacka för det den betytt för dig och överlämna personen i Guds händer.

Edsbladet

Här kan du läsa tidigare nummer av församlingstidningen

Gökotta 26/5 klockan 9.00

Vi möts i trädgården bakom Klockargården för andakt. Välkomna!

Sommarunderhållning

Jazztrion På skånska kommer till Eds kyrka 14/6 19.00

På skånska Vi är tre jazzmusiker som har ett program med folklåtar och koraler från Skåne. I fokus finns pianisten Rasmus Borg och hans noggranna insamlande och arrangerande av materialet. En given referens är Jan Johansson och jazz på svenska. Och precis som hos Johansson, finns även hos Borg ett nyfiket undersökande -såväl inom som utanför musiken. Som ett exempel intresserade sig Borg tidigt för forskning och dokumentation av olika skånska dialekter. I kompet finns trummisen Magnus Vikberg och kontrabasisten Oskar Schönning. som båda uppmärksammats för gott hantverk - både inom och utanför musiken. Tillsammans väver de kontrapunktiska mönster i de öppna och tillåtande arrangemangen.

Folkbus kommer till Eds sommarcafé den 6 juli klockan 15.00

Folkbus uppträder i Klockargårdens trädgård. Varför inte en härlig fika och lite trevlig musik? Ingen föranmälan behövs. Välkomna!

Kairo fest & konferens

Generell prislista och övrig information

Funderar du på konfirmation? Kom och träffa våra konfirmander och ledare

Bild på två glada killar

Konfirmation

Kom igen! Det blir kul! Det allra viktigaste med konfirmationen är DU. Funderar Du på om du ska konfirmeras? Här kan du läsa mer och göra din anmälan till pröva på träff och konfirmation.

En man och en kvinna på ett kyrktak

Eds kyrka behöver snart ett nytt tak

Det kan tyckas vara långt till år 2023 men för den som har ansvar för kulturhistoriska värden gäller det att vara ute i god tid.

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Vill du vandra tillsammans för klimatet?

Känner du till att det finns flera pilgrimsleder i Upplands Väsby? Kanske ger vandringen dig en djupare dimension av livet och din andlighet? Hör av dig så kan vi bilda vandringsgrupper!

swishnr Eds församling

Kollekter

Du har alltid möjlighet att vara med och bidra till kollekter även om du inte deltar i gudstjänst! Läs i kalendariet för att se vilka ändamål som är aktuella respektive söndag. Skicka ditt bidrag via Eds församling Swish 123 067 1958. Märk din betalning med "kollekt" och datum för kollekten

Kyrkan sedd från klockargårdens trädgård

Begravningsfrågor

Eds församling inom Svenska Kyrkan är begravningshuvudman och ansvarig för begravningsfrågorna inom territoriet. Kyrkorådet utövar detta ansvar och kontrolleras av begravningsombudet, utsett av Länsstyrelsen. Till sin hjälp har kyrkorådet ett kyrkogårdsutskott.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Som medlem möjliggör du att vi kan fira gudstjänst, ordna mötesplatser, barn- och ungdomsaktiviteter, ha musikverksamhet med mera men även att stödja medmänniskor i din lokala församling och i utlandet.

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Bakom ett bord med kaffekopp och tända ljus sitter en person i soffan och läser i Bibeln

Tid med Gud hemma

Vill du stilla dig en stund inför Gud? Du kan be och hålla din egen andakt eller meditation där du är. Eller fira en enkel gudstjänst hemma hos dig. Via nätet kan du också ta del av gudstjänster och andakter.

Ta kontakt med Eds församling!

Församlingsexpeditionen och begravningsexpeditionen nås säkrast måndag - fredag kl. 10-12 på tfn. 08-588 918 51 (för dop och vigsel) och 08-588 918 63 (för begravning). Dygnet runt kan du göra en bokningsförfrågan via våra webbformulär.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Bethany Home i Malaysia

Kollekt samlas regelbundet in till Bethany Home i Malaysia

Eds diakonala hjälpkassa

Kollekt samlas regelbundet in till Eds diakonala hjälpkassa

Flicka med en bukett ängsblommor i handen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag tror på att lita på kroppens intelligens. Precis som Gud blev människa med en fysisk kropp så är vi det. Oavsett om vi tycker om vår kropp så rymmer den allt vi är. Mycket mer än vi kan ana." Läs Tankar inför helgen av prästen Agneta.

Dataskyddsförordningen

Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.