En väg genom en trädallé
Foto: Maria Svensk /IKON

Dop, konfirmation, vigsel, och begravning

Vi delar tro och liv vid livets stora händelser.

Svenska kyrkan äger fri nyttjanderätt

Dop - praktiska frågor

Boka tid, ha dopsamtal, välja musik, faddrar. Det är några praktiska detaljer som måste lösas innan dopet. Men det behöver inte vara komplicerat. Dopet är en gåva!

Konfirmation

Nu öppnar anmälan för Dig som vill konfirmeras! Vem är konfirmand? Konfirmand är Du som börjar 8:an i höst och som är nyfiken på att få hänga med andra ungdomar och lära sig mer om kristen tro. Vad handlar konfirmationen om? Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet. Vi pratar om grundläggande mänskliga frågor om vad som är ont, gott, relationer och meningen med livet. Du får även bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter och vad det har med livet att göra.

Begravning

Vid begravningsgudstjänsten får du möjlighet att ta avsked av den döde, tacka för det den betytt för dig och överlämna personen i Guds händer.

Ett barn doppar handen i dopkärlet

Dop - början på något nytt

Dopet är början på något nytt i livet, oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps. Dörren öppnas till en större gemenskap där vi människor hör ihop, med varandra och med Gud.

Vigsel

Genom vigseln förenas två personer i äktenskapet. De lovar att med varandra i livslång trohet dela livets glädje och sorg. Den kärlek som förverkligas i äktenskapet är ett tecken på Guds kärlek. Grundläggande för äktenskapet är de ömsesidiga löftena och ett offentligt uttryckt samtycke.

Sorgegrupp

Har du förlorat någon närstående under år? Flera vittnar om att en sorgegrupp i kyrkans regi har varit en trygghet i sorgen och hjälpt dem att komma vidare i livet. Kontakta kyrkoherden om du vill delta i en sorgegrupp!

regeringens Åtgärder med stöd av pandemilagen

Eds kyrka rymmer 70 personer

Hos oss kan kyrkan rymma 70 personer (inkl läktaren) förutom personal. Samma antal gäller i huvudgudstjänst och vid kyrkliga handlingar. Denna siffra är baserad på kyrkorummets kvadratmetrar och ett säkert smittavstånd.

Folkhälsomyndighetens råd kvarstår om att hålla avstånd och stanna hemma om man är sjuk.

Expeditionen på Eds kyrkväg 2 (i Klockargården mittemot Eds kyrka) har telefontid måndag – fredag kl. 10–12.

För grav- och begravningsärenden tfn. 08-588 918 63
Epost: eds.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se.

Bokning av dop och vigsel, samt övriga församlingsärenden tfn. 08-588 918 51
Epost: eds.forsamling@svenskakyrkan.

Du kan även göra en bokningsförfrågan via våra webbformulär ovan, vi återkommer inom en arbetsdag.