Eds församling Besöksadress: LÖVSTAVÄGEN 6, 19442 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)58891850 E-post till Eds församling

Frivillighet

Känner du att du vill delta i vår verksamhet? Känner du att du vill bidra och berika andra människors liv? Känner du att du har tid över att ge av till andra i din omgivning?

Om du svarar ja på frågorna ovan skall du läsa vidare om frivilligarbete i Eds församling.

Du är välkommen oavsett var Du bor och oavsett hur mycket eller lite Du tidigare deltagit i kyrkligt liv. Vi tror att det finns något för alla.
Vi tror också att var och en måste börja med att fråga sig själv: Vilka är mina erfarenheter? Vilken sorts uppgifter passar just mig? Vad väcker mitt engagemang?
Kanske svaret på de frågorna leder Dig till uppgifter som ännu inte finns på vår lista, men som kan vara början till något nytt.
Jag blir glad om du kontaktar mig för att samtala vidare om hur just Du vill bidra till vårt församlingsliv och hur vi kan hjälpa Dig att utveckla Dina gåvor och drömmar.

Öppen Gudstjänstgrupp

Tillsammans med andra får du vara med och utforma en eller flera gudstjänster. Det kan t ex gälla psalmval, vilka tankar som kan lyftas fram i predikan, skriva förbön, dramainslag med mera.

Kyrkkaffe-teamet

Vår strävan är att erbjuda kyrkkaffe i Klockargården varje söndag. Detta är bara möjligt i den mån frivilliga är beredda att servera. Uppgiften är att duka fram bröd, koppar etc att förbereda kaffe och te, breda smörgåsar och diska efteråt. Ett 15-tal personer brukar komma på kaffet och det behövs två personer ur teamet. Vid större evenemang kallas fler medhjälpare in.

Internationella gruppen

Ditt engagemang kanske ligger extra varmt och stort för hur människor i andra delar av världen har det idag. Kontakta mig gärna så får jag berätta hur dina insatser kan komma väldigt många till del genom detta arbete. Ledare för internationella gruppen är Kristina Bergström.

Kontakta kyrkoherde Christofer Wilson om du vill engeagera dig i församlingens frivilliga arbete!
Christofer Wilson

Samtal och stöd, Kyrkoherde

Direkt: 08-58891855

Mer om Christofer Wilson…