Eds församling Besöksadress: LÖVSTAVÄGEN 6, 19442 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)58891850 E-post till Eds församling

Konfirmation

Vem är jag och vem vill jag vara? Duger jag och har jag något med andras liv att göra? Det viktigaste med konfirmationen är DU. Funderar Du på om du ska konfirmeras? Kontakta gärna kyrkoherde Christofer Wilson för mer information.

konfirmation

Det år du fyller fjorton är du välkommen till konfirmation. Här hittar du svar på vanliga frågor om konfirmation Du är även välkommen att höra av dig till din församling om du har fler frågor.

Kom till prova på träff!
torsdag 5 oktober 2017 kl 16.00 i Eds församlingsgård.

Veckogrupp (ANMÄLAN HT17-VT18 är öppen)

Veckogruppen träffas ett antal vardagar i Eds församling, vi börjar alltid med fika. Möjlighet finns till pingis eller läxläsning. Vi startar i oktober och gör uppehåll vid skollov. Konfirmationshögtid skerunder våren. Vissa kvällar och helger under terminen deltar gruppen i stiftsgemensamma aktiviteter i närliggande församlingar och city. Ingen kostnad

Sommarläger (ANMÄLAN TILL SOMMAREN 18 är öppen)

Vi åker på sommarläger 20 juni - 3 juli 2018 tillsammans. Det ingår även ett antal förträffar några söndagar under våren i Eds församling.
Under några veckor delar vi dygnet-runt-liv tillsammans med kompisar och ledare. Genom samtal, övningar, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Vi garanterar att du får många nya kompisar med dig hem!

Kostnad: 1 000 kr för kost och logi (betalas i förväg)
Konfirmation: 7-8 juli 2018

Finskspråkig grupp/Rippikoulu

Aika: Joka toinen torstai kl. 16.00-17.30
Paikka: Vilunda församlingshem, Kyrkvägen 12, Upplands Väsby.
Ilmoittautuminen: Helka Sisättö-Elertson puh. 08-555 168 32, 070-20 50 822, Helka Sisättö-Elertson

Christofer Wilson

Samtal och stöd, Kyrkoherde

Direkt: 08-58891855

konfirmation i eds församling

Under konfirmationstiden kan du ställa vilka frågor du vill, om det viktiga, svåra och roliga i detta att vara människa. Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen. Vi vill ge dig en chans att lära känna dig själv lite bättre och ta reda på vad den kristna tron kan handla om.

Under konfirmandtiden får du tillfälle att fundera på och prata om vem du är och vad du tror du på. Du får diskutera trosfrågor. Vem är Jesus? Vad står han för? Vad har det för betydelse idag? Men också grundläggande mänskliga frågor om vad som är ont och gott, kärlek, sex, vänskap och meningen med livet.

Verksamheten bygger på att du ska ha kul och känna att du utvecklas. Många av våra konfirmander upplever att de under konfirmandtiden fått bättre självförtroende och vågat bjuda mer på sig själva.

Läs mer på Svenska kyrkans nationella sidor om vad det innebär med konfirmation!