Foto: By Ulkl (Ulf Klingström) [Public domain], via Wikimedia Commons

Vid Upplands Väsby centrum, på Kyrkvägen 9, ligger Vilunda kyrka. Det är en av våra kyrkor i församlingen. Här hittar du även Vilunda kyrkcentrum där många av våra verksamheter äger rum. Med kyrkan i centrum.

Det här händer i Hammarby församling

Tankar om Gud

Existentiell hälsa: Tankar om Gud

En kurs om Gudsbild utifrån kristen tro. Vi träffas under tre tisdagar med start 7 februari och temat är Fader, son och helig ande.

Välkommen på kyrkoherdemottagning

Kom och ta emot vår nya kyrkoherde!

På högmässan i Vilunda kyrka söndagen den 5 februari klockan 11 tar vi emot vår nya kyrkoherde Jessica Holmgren. Efteråt fortsätter mottagningen med kyrkkaffe och något att äta i församlingshemmet. Välkommen!

Friskvård för parrelation – PREP

I mars startar en kurs som ger verktyg för varaktig kärlek. Kursen är till för er som tycker om varandra och vill utveckla och stärka relationen. Kursen ger redskap för att kunna hantera de konflikter som oundvikligen uppstår i en parrelation. Läs mer och anmäl er senast 6 mars.

Julklappar

Tack för en god jul!

Med er hjälp har vi kunnat dela ut 350 julklappar, presentkort och många matkort och julkassar! Tack för er omsorg och ert stöd!

Film: Julandakt från Hammarby kyrka

Vi samlas till julandakt med psalmsång och julevangeliet. Länken går till Youtube.

Advent och jul i Hammarby församling

Vi är glada för att vi äntligen kan träffas och fira jul tillsammans i kyrkan igen. Här kan du läsa om advent och julen i Hammarby församling.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Oavsett om du är medlem eller inte är du välkommen till kyrkan! Men som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Dop

I dopet samlas de närmaste för att välkomna och fira det nya livet. Vi vill hjälpa till att göra den stunden till ett fint minne för dig.

Konfirmation i skärgården eller London?

Dags för konfirmation!

Nu förbereder vi nästa konfirmation – två konfirmationer till och med. Har du fått en inbjudan av oss? Har du sett annonsen? Eller är du helt enkelt nyfiken?

Vigsel

Går ni i bröllopstankar? Bröllop är ett minne för livet, främst för dem som gifter sig, men ofta också för dem som är gäster.

Begravning

I begravningsgudstjänsten finns rum för såväl sorg och saknad som hoppet om ett liv efter detta. Den ger möjlighet att få säga tack, ta avsked och be Gud att ta hand om den vi älskat.

Boka dop

Letar du tid för dop? Hos Hammarby församling kan du reservera tid för dop redan på hemsidan. Vill du hellre besöka oss, ringa eller mejla så går det lika bra. Här hittar du all information du behöver och hur du går tillväga.

Vi bjuder på tårta!

Vi är glada för att ni väljer att boka dop hos oss, och vi vill vara med och dela glädjen med er. Därför bjuder vi på tårta till dopkaffet!

Din gåva gör skillnad

Stiftelsen Hammarby församlings Hjälpfond och skolan Bethany Home i Malaysia är beroende av gåvor för att kunna utföra sina uppgifter. Din gåva kan hjälpa.

Kyrkor och kyrkogård

I Hammarby församling finns två kyrkor; den medeltida Hammarby kyrka och den moderna Vilunda kyrka. Intill vår medeltidskyrka finna dessutom ett kapell och en kyrkogård. Dessutom finns en trefaldighetskälla alldeles i närheten av Hammarby kyrka - en plats som går att använda till såväl dop och vigsel, som till gudstjänst, andakt och retreat.

Samlas i prästgården!

För dig som letar efter en plats att samlas efter dop eller begravning i Hammarby kyrka finns den gamla prästgården. Prästgården ligger i anslutning till Hammarby kyrka, och där kan ni samlas för fest, firande, eller minnesstund.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Musik- och körverksamhet

Välkommen till Hammarby församlings körer och musik verksamhet. Här får du mer information om vår körverksamhet, och kort info om kommande konserter.

Barn och ungdom

Från nyfödd upp till ungdom och på väg mot vuxen; Hammarby församling har verksamhet hela vägen!

Tisdagsfika

Vill du träffa andra vuxna i lugn miljö över en kopp kaffe? Då är du välkommen tisdagar 13.30-15.00.

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är ett grundläggande måldokument som berättar vad Svenska kyrkan i Hammarby är och vill vara. Den beskriver kyrkans grundläggande uppgift: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Hållbar utveckling

Hammarby församling vill vara en förebild för andra, och visa att man med små steg i taget kan göra en stor skillnad. Tillsammans kan vi förändra tillvaron till det bättre.

GDPR – Så här skyddar vi dina personuppgifter

Det är viktigt att du känner dig trygg med hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter. Hammarby församling skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.