Foto: By Ulkl (Ulf Klingström) [Public domain], via Wikimedia Commons

Vid Upplands Väsby centrum, på Kyrkvägen 9, ligger Vilunda kyrka. Det är en av våra kyrkor i församlingen. Här hittar du även Vilunda kyrkcentrum där många av våra verksamheter äger rum. Med kyrkan i centrum.

Det här händer i Hammarby församling

Charlotte Frycklunds »Bibelns kvinnor«

Bokcirkel i maj

Vi läser »Bibelns kvinnor - 101 möten med kända och okända systrar« av Charlotte Frycklund tillsammans. Vi träffas vid fem tillfällen i maj och samtalar över en fika om det vi har läst. Anmäl dig senast 29 april.

Film: Andakt i påsktiden från Vilunda kyrka

Välkommen att vara med i gemenskapen där du är just nu.

En vuxen och ett barn går längs en väg. De drar två väskor efter sig.

Hjälp oss att hjälpa offren för kriget i Ukraina

Det finns flera sätt som du kan hjälpa krigets offer på. Du kan hjälpa flyktingar som finns här i Väsby och du kan bidra till hjälp på plats i Ukraina.

Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.

Fasta och påsk i Hammarby församling

Efter två år utan att vi har kunnat fira påsk i kyrkan kan vi äntligen möta påskens under tillsammans.

Någon sitter och antecknar i ett block.

Gudstjänstverkstad

Vill du vara med och tycka till om hur högmässorna ska se ut? Vi träffas nästan varje onsdagkväll för att planera högmässorna i Vilunda kyrka, och dina funderingar behövs!

Film: Andakt i fastan

I kväll har vi inlett fastan med askonsdagsmässa. Om du vill delta i gemenskapen hemma kan du vara med på vår digitala fasteandakt.

Bli medlem

Oavsett om du är medlem eller inte är du välkommen till kyrkan! Men som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Dop

I dopet samlas de närmaste för att välkomna och fira det nya livet. Vi vill hjälpa till att göra den stunden till ett fint minne för dig.

Året du fyller femton har du chansen att konfirmera dig. Ta den!

Vigsel

Går ni i bröllopstankar? Bröllop är ett minne för livet, främst för dem som gifter sig, men ofta också för dem som är gäster.

Begravning

I begravningsgudstjänsten finns rum för såväl sorg och saknad som hoppet om ett liv efter detta. Den ger möjlighet att få säga tack, ta avsked och be Gud att ta hand om den vi älskat.

Boka dop

Letar du tid för dop? Hos Hammarby församling kan du reservera tid för dop redan på hemsidan. Vill du hellre besöka oss, ringa eller mejla så går det lika bra. Här hittar du all information du behöver och hur du går tillväga.

Vi bjuder på tårta!

Vi är glada för att ni väljer att boka dop hos oss, och vi vill vara med och dela glädjen med er. Därför bjuder vi på tårta till dopkaffet!

Din gåva gör skillnad

Stiftelsen Hammarby församlings Hjälpfond och skolan Bethany Home i Malaysia är beroende av gåvor för att kunna utföra sina uppgifter. Din gåva kan hjälpa.

Kyrkor och kyrkogård

I Hammarby församling finns två kyrkor; den medeltida Hammarby kyrka och den moderna Vilunda kyrka. Intill vår medeltidskyrka finna dessutom ett kapell och en kyrkogård. Dessutom finns en trefaldighetskälla alldeles i närheten av Hammarby kyrka - en plats som går att använda till såväl dop och vigsel, som till gudstjänst, andakt och retreat.

Samlas i prästgården!

För dig som letar efter en plats att samlas efter dop eller begravning i Hammarby kyrka finns den gamla prästgården. Prästgården ligger i anslutning till Hammarby kyrka, och där kan ni samlas för fest, firande, eller minnesstund.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Musik- och körverksamhet

Välkommen till Hammarby församlings körer och musik verksamhet. Här får du mer information om vår körverksamhet, och kort info om kommande konserter.

Barn och ungdom

Från nyfödd upp till ungdom och på väg mot vuxen; Hammarby församling har verksamhet hela vägen!

Tisdagsfika

Vill du träffa andra vuxna i lugn miljö över en kopp kaffe? Då är du välkommen tisdagar 13.30-15.00.

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är ett grundläggande måldokument som berättar vad Svenska kyrkan i Hammarby är och vill vara. Den beskriver kyrkans grundläggande uppgift: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Hållbar utveckling

Hammarby församling vill vara en förebild för andra, och visa att man med små steg i taget kan göra en stor skillnad. Tillsammans kan vi förändra tillvaron till det bättre.

GDPR – Så här skyddar vi dina personuppgifter

Det är viktigt att du känner dig trygg med hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter. Hammarby församling skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.