Eds församling Besöksadress: LÖVSTAVÄGEN 6, 19442 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)58891850 E-post till Eds församling

Begravning

Begravningsgudstjänsten äger rum i kyrka eller begravningskapell. Rummets arkitektur och symbolspråk talar om Gud, som är närvarande i både liv och död. De anhöriga får i gudstjänsten ta avsked, tacka för vad den döde har varit och givit och får överlämna honom/henne i Guds händer. Gudstjänsten följer ett bestämt ritual, men kan i samråd med präst och musiker utformas personligt.
Tjänstgörande präst tar alltid kontakt med anhöriga inför en begravning.

Begravningstider i Eds församling

Våra begravningstider är torsdagar och fredagar kl. 11 eller 14. Eventuell jordbegravning kan äga rum kl 11 fredagar. Bokning av begravning görs via begravningsbyrå eller direkt med vår expedition.

Begravning på Eds kyrkogård.

På Eds kyrkogård förekommer fyra olika former av gravskick: jordbegravning, urngrav, minneslund och askgravlund. Kontakta expeditionen på telefonnummer 08-588 918 50, för mer information.

Samling efter begravningen

Det går bra att boka Församlingsgården och Klockargården vid kyrkan för samlingsstund efter begravningen. Kaffe, förtäring etc ordnar man själv eller genom att anlita någon lämplig firma. Begravningsentreprenörerna kan här hjälpa till och ge tips.

Christofer Wilson,
kyrkoherde Eds församling