Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson, Ikon

Vaxholms församling

Kom till mig alla ni som är tyngda av bördor, jag skall skänka er vila. Matteus 11:28

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
Vit fjäril sitter på lila blomma.

Aktuellt

Sommaröppet i Vaxholms kyrka 17 juni-23 augusti. Måndag-fredag kl. 12-16. Kyrkan är öppen för besök, ljuständning, fika och samtal. Sommarloppis i kyrkan: ett litet urval av kläder, smycken och skor. Pengarna går till Act Svenska kyrkan. Öppet under sommarkyrkans tider. Ingen inlämning av kläder under sommaren.

Ensam sommar för många

Jourhavande Präst och Sverigefinska telefonjouren kan vara en livlina i dessa ensamma stunder. Där erbjuds akut samtals- och krisstöd som en del av Svenska kyrkans själavård. Jourerna nås via telefon, digitalt brev eller chatt och det som sägs i samtalet stannar mellan er. Jourhavande präst, ring 112 för att bli kopplad till Jourhavande präst (öppet kl. 21-06)

En man i rutig skjorta ler mot kvinnan bredvid. En kvinna med röd blus syns suddigt i bakgrunden.

Vill du vara med i en gemenskap?

Välkommen som volontär i Vaxholms församling!

Svartvit bild med kvinna vid flygel i kyrka.

Musik i sommarkväll

Pianoafton med Matilda Lindholm, som inleder musik i sommarkväll torsdag 8 augusti i Vaxholms kyrka

Korfönster med Jesus som håller i ett lamm.

Gudstjänster och musik

Gudstjänster i sommar.

Konfirmander i vita kåpor i en kyrka.

Konfirmation

Konfirmation 2024/2025 Konfirmationen ger dig en chans att diskutera och samtala om frågor och ämnen som du kanske inte annars talar om. Du får fundera över vem du är och vad du tror.

Någon antecknar i en kalender med en röd penna.

Tillfällig ekonomisk hjälp

Du som bor i Vaxholms församling kan söka pengar ur olika fonder församlingen har. Två gånger per år kan du söka, innan sommaren och inför jul. OBS! sista ansökan inför sommaren är 11 juni 2024 och inför julen 26 november 2024. Under sommaren har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar om ekonomiskt bistånd.

Kvinnor sitter och mediterar.

Retreat-tisdagar för kropp och själ

Retreatdagar i Resarö kapell

En kvinnlig diakon och en man sitter ner och samtalar.

Samtalsstöd

När livet är svårt kan du höra av dig till Svenska kyrkan och be att få prata med en präst eller en diakon. Det är kostnadsfritt och du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen
Stickad vante. Personer handarbetar.

Handarbetscafé på tisdagar

Sticka, virka, brodera! Välkommen på handarbetscafé i gamla brandstationen.

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Bild på kista med rosa blommor och ljus som tänds runt om.

Ett sista farväl

En ung tjej kollar in och testar olika bågar på glasögon i en spegel.

Tankar inför helgen

"Det var dags nu. Hon kunde inte dra ut på det längre, den ständiga huvudvärken och alla gånger hon möts av fnissade människor i sin närhet.” Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Faktaruta Vaxholms församling

Vaxholms församling
Besöksadress: Hamngatan 25
Box: 38, 185 21 Vaxholm

Facebook: vaxholms församling
Epostadresser till anställda: förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se

Tel expeditionen: 08-541 300 03.
vaxholm.forsamling@svenskakyrkan.se
 Öppet -och telefontid för expeditionen i församlingsgården, Vaxholm: måndag-fredag kl. 10-12 samt måndagar och tisdagar kl.13-14.

Vaxholms kyrka: Kungsgatan 6
Resarö kapell: Överbyvägen 1

Kyrkogårdsförvaltningen
Nya kyrkogården: Eriksövägen
Vaxholm.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se
08 -541 339 46 telefontid  på tisdagar kl. 9.00-15.00

Kyrkorådets ordförande Åsa Klint: 08-541 325 42
Kyrkofullmäktiges ordförande Jan Wester: 070-396 51 86
Förtroendevalda i Vaxholms församling. Klicka på länken.