Vaxholms församling

Vaxholms församling Besöksadress: Hamngatan 25, 18521 Vaxholm Postadress: BOX 38, 18521 VAXHOLM Telefon: +46(8)54130003 E-post till Vaxholms församling Webbplats

Vaxholms församling

Välkommen till Vaxholms församling! "Ingen annan är som du"

Faktaruta Vaxholms församling

Besöksadress: Hamngatan 25
Box:38, 185 21 Vaxholm
Epost: Vaxholms församling
Facebook: vaxholms församling
Epostadresser till anställda: förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se

Tfn expeditionen: 08-541 300 03 telefon/besökstid måndag-fredag kl.10-12 samt måndag och tisdag kl.13-14.
På onsdagar stänger exp. kl.11.30.

Vaxholms kyrka: Kungsgatan 3
Resarö kapell: Överbyvägen 1
Nya kyrkogården: Eriksövägen

Kyrkorådets ordförande Åsa Klint: 08-541 325 42
Kyrkofullmäktiges ordförande Mikael Freimuth: 073- 541 39 07

Fjortonde söndagen efter trefaldighet

Enheten i Kristus

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jesaja kapitel 11, vers 10 - 13

Den dagen skall folken söka sig till Jishajs rot, till honom som står som ett fälttecken för alla folk, och platsen där han tronar skall bli ärad. Den dagen skall Herren åter lyfta sin hand för att friköpa dem som är kvar av hans folk, dem som är kvar i Assyrien och Egypten, Patros och Kush, Elam och Shinar, Hamat och kustländerna. Han skall höja ett fälttecken för folken, förena de skingrade av Israel och samla de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn. Då skall Efraims avund upphöra och Judas fiendskap ta slut. Efraim skall inte avundas Juda och Juda inte hysa fiendskap mot Efraim.

Till de kristna i Filippi kapitel 2, vers 1 - 5

Om det alltså finns tröst genom Kristus, uppmuntran från kärleken och gemenskap från Anden, om det finns ömhet och medkänsla, gör då min glädje fullkomlig genom att visa enighet. Lev i samma kärlek, eniga i tanke och sinnelag, fria från självhävdelse och fåfänga. Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras. Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Kristus Jesus.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 22, vers 24 - 27

Sedan kom de att tvista om vilken av dem som skulle anses vara den störste. Då sade han till dem: ”Kungarna uppträder som herrar över sina folk, och de som har makten låter kalla sig folkets välgörare. Men med er är det annorlunda: den störste bland er skall vara som den yngste, och den som är ledare skall vara som tjänaren. Vem är störst, den som ligger till bords eller den som betjänar honom? Är det inte den som ligger till bords? Men jag är mitt ibland er som er tjänare.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 95, vers 1 - 7

Kom, låt oss jubla till Herrens ära och hylla vår klippa, vår räddning! Låt oss träda fram inför honom och tacka, hylla honom med sång och spel! Ty en stor Gud är Herren, en stor konung över alla gudar. I hans hand är jordens djup, och bergens toppar är hans. Hans är havet, som han har gjort, och fasta landet, som hans händer format. Kom, låt oss falla ner och tillbe, knäböja inför Herren, vår skapare, ty han är vår Gud och vi hans folk, fåren i hans hjord.