Foto: Magnus Aronsson Ikon

Diakoni

När du inte vet vart du ska vända dig när du känner dig ensam, ledsen eller behöver någon att tala med, när du funderar över livet och tron, om du har hamnat i en trasslig situation kan du vända dig till oss diakoner, som har tystnadsplikt.

Diakoni är kyrkans sociala stöd till människor i behov. 
Det kan handla om ett samtal, en gemenskap, öppen förskola, att få sällskap till handläggare och mycket annat.

Gå en själavårdspromenad med Christina eller Maria som är diakoner. Om du dessa tider inte kan träffas inomhus kan du höra av dig till Maria 08-541 717 08 eller Christina 08-541 717 15 och boka ett samtal med promenad.

En ny ”Leva-vidare-grupp Hör av dig till Christina om du vill vara med. För dig som förlorat en nära person och vill samtala om sorgen.

Trivselträffarna är pausade tills vidare
Varmt välkommen på våra öppna träffar. Torsdagar kl.13-15
i Gamla brandstationen. Vi träffas under lättsamma former och hjälps åt med att göra fika. Vi pratar om dagsaktuella frågor och sådant som ligger "närmast hjärtat"
Kontakt: Christina Bursjö, diakon 
Tfn: 08-541 717 15

Kontakt Christina Bursjö, diakon: 08-541 717 15
Epost till Christina

Diakonens emblem

Maria Watolla, diakon: 08-541 717 08
Epost till Maria

Diakonens emblem
Ringen: Fadern, som omsluter allt.
Korset: Sonen, Jesus Kristus.
Duvan: Den helige Ande. Duvan med en frisk olivkvist påminner om duvan som Noa sände ut och som kom tillbaka med budskap om att det fanns liv på jorden. Så är diakonins ärende, på Kristi uppdrag och med den helige Andens hjälp ” gå med bud om liv”.