Aktuellt

Söndag 27 september kl.11 Vaxholms kyrka Gudstjänst -Döden och livet Cecilia Wredberg, Patrik Kesselmark. Välkommen!

Du kan betala med swish i kyrka och församlingsgård.

Musikverksamhet, konsert- 123 535 86 68
Kollekt- 123 085 03 54
Bokbord- 123 511 02 26
Ljus- 123 607 13 44
Barnverksamhet- 123 218 30 44

Samtalsjour för döva

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Svenska kyrkans första öppna stödlinje för döva nås via svenskakyrkan@ectalk.se
Stödlinjen är öppen tre dagar i veckan:måndag Kl. 10-16, onsdag kl.10-19 och fredag kl. 10-16. Samtalstjänsten bemannas av teckenspråkiga präster och diakoner med tystnadsplikt, och är öppen för alla oavsett livsåskådning eller trosuppfattning. Den som känner oro, har sorg, vill tala om tro eller tvivel och behöver stöd kan här samtala direkt utan tolk.

Visafton för Världens barn

Tisdag 29 september kl. 18 Vaxholms kyrka.
Mats Törnqvist, sång och gitarr.
Entré: 100 kronor går oavkortat till insamlingen för Världens barn.  Max 45 platser. Visor av bl.a. Evert T, Olle A, Dan A, Jocke Berg, Ted G, Mando Diao. Förbokning/köp redan nu på mats.toernqvist@tele2.se eller tel/sms 072-5088777 Betalning Swish på 072-5088777 eller kontant. Resterande biljetter vid entrén från kl. 17.30. Förköp på Biblioteket Vaxholm fr.o.m. 21 september

Vaxljuset

Församlingsbladet kommer snart i brevlådan men du kan ladda ner och läsa pdf'en här.

Vaxholms kulturnatt 9/10

Program i Vaxholms kyrka:
Kl. 18.30 Milan Rehak -dragspelskungen!
Milan har besökt oss förr, och de som var med då har inte glömt. - Så har ni aldrig hört någon traktera dragspel, förr.
Kl. 19.45 Beethoven 250 år-Daniel Propper, Paris, spelar de mest kända pianosonaterna ”Appasionata och Patétique”
Kl. 21.00 Maffiga körklanger från Notre Dame - Louis Vierne 150 år.
Musik från Notre Dame i Paris. Mässa i Ciss- moll för kör och två orglar.
Vaxholms vokalensemble. Mendelsohn - Hear my prayer. Wagner Pilgrimskören ur Tannhäuser.
Biljett behövs till varje konsert under kulturnatten.
De finns att hämta en vecka innan på biblioteket.

Gudstjänst med avstånd i bänkraderna

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för antal besökande i kyrkan. För att hålla lagom avstånd till varandra i kyrkbänken så sätter du dig bredvid en pappersängel som är utlagda på bänkarna.

Ny kist-och urnförvaring på kyrkogården

Som många kanske har märkt har vi på börjat ett arbete på nya kyrkogården.
Det kommer att bli vår nya kist-urnförvaring.
Arbetet kommer att hålla på in i september. Då vi hoppas att allt är klart för invigning. Hoppas ni har överseende med detta.
Mvh Kyrkogårdsförvaltningen

Webbsända gudstjänster i Stockholms stift

Länk till webbsända gudstjänster i Stockholms stift

och Livesända gudstjänster från bland annat Uppsala domkyrka

Telefonkontakt med våra präster

Om du behöver prata med någon av våra präster eller diakon så kan du ringa dem dagtid. De har ingen speciell telefontid. Du kan också skicka epost. Om du behöver tala med en präst under kväll eller natt så finns Jourhavande präst på tel: 112.
Lotta Crispin Back 08-541 717 21
Epost till Lotta
Cecilia Wredberg 08-541 717 03
Epost till Cecilia
Madeleine Sarenfält 08-541 717 02
Epost till Madeleine
Christina Bursjö 08-541 717 15
Epost till Christina

Maria Watolla 08- 541 717 08
Epost till Maria

Vaxholms församling gällande Coronasmittan

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hjälpa till att minska spridning av Coronasmitta innebär det att öljande verksamheter är fortsatt pausade:  Trivselgruppen och Vaxholmsträffarna.

Om du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev och få reda på vad som händer i församlingen, konserter och andra evenemang. Fyll i formuläret längst ned på den här sidan eller skriv till vaxholm.forsamling@svenskakyrkan.se och kom ihåg att skriva din epostadress.

Ja tack, jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.