Vaxholms församling Besöksadress: Hamngatan 25, 18532 Vaxholm Postadress: BOX 38, 18521 VAXHOLM Telefon:+46(8)54130003 E-post till Vaxholms församling

Aktuellt

Gökotta på Kristi himmelsfärds dag torsdag 30 maj kl.8 vid Bogesunds slottskapell.

Gökotta

Gökottegudstjänst vid Bogesunds slottskapell. Torsdag 30 maj kl.8
Madeleine Sarenfält och Kristina Ohlsén Runolf med brasskvartett. Röda korset ordnar kyrkkaffe (30 kr). Ta med dig det du vill ha att sitta på.

Försommarkonsert ”Vi bygger broar med varann”

Söndag 2 juni kl.18 Vaxholms kyrka
Konsert med Kom igångkören-Vaxholm
Ewa Leijdström- trumpet, Paul Höglander- kontrabas
Torsten Runolf- piano, Kristina Ohlsén Runolf- körledare
(Även 1 juni kl.18 i Ljusterö kyrka) Fri entré.

Körkonsert med St:Anna vokalensemble

Från Bromma församling kommer kören St: Anna vokalensemble och ger en körkonsert söndag 9 juni kl.18 i Vaxholms kyrka. Fri entré.

Sparbössa återlämnad till Bogesund slott

Den 7 maj återlämnades den sparbössa (bild ovan)  som funnits i Stockholms borgerskaps förvar. Den 1700-talssparbössa som ursprungligen varit placerad på Bogesunds slott överlämnades av ålderman Thomas Olrog till Sven Kviman och Kyrkoherde Madeleine Sarenfält vid en ceremoni i slottskapellet.

Troligtvis placeras nu sparbössan, som med något oklar proviniens, troligen är tyskt träsnideri från 1700-talet,  i slottskapellet.

Stilla rum

Välkommen till vårt andaktsrum. Hit kan du komma för andakt, bön, meditation eller bara sitta still en stund. Öppet från kl.9 vardagar. From måndag 18 februari.
Andaktsrummet finns vid ingången på Hamngatan 25 i församlingsgården i Vaxholm.
Välkommen till mjuk yoga i kyrkan
En stund för dig i stillhet där kropp och själ förenas. Vi tränar fysisk rörlighet och inre koncentration utifrån våra egna förutsättningar. Fokus på andning, rörelse, meditation och avspänning.
Vi börjar kl.8, kom gärna 7.55. Inget insläpp efter kl.8.
Det kostar inget. Mattor finns.
Hör gärna av dig om du vill komma då det är begränsat antal platser. Välkommen!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan
Inträdesblankett

Du kan betala med swish i kyrka och församlingsgård.

Musikverksamhet, konsert- 123 535 86 68
Kollekt- 123 085 03 54