Dockskåp med öppen dörr

Aktuellt

Sommarkyrka- Välkommen in i Vaxholms kyrka på vardagar kl. 12.30-16.30 från 28 juni till 13 augusti. Kom in och se utställningen om "diakonins sju bord"

Du kan betala med swish i kyrka och församlingsgård.

Musikverksamhet, konsert- 123 535 86 68
Kollekt- 123 085 03 54
Bokbord- 123 511 02 26
Ljus- 123 607 13 44
Barnverksamhet- 123 218 30 44

Sommarkyrka och ”diakonins sju bord”

Välkommen in i Vaxholms kyrka som kommer ha öppet på vardagar kl. 12.30-16.30 under perioden 28/6-13/8. Då kan du också se utställningen med diakonins hur och ”diakonins sju bord” som förklarar vad diakoni betyder i Vaxholms församling.

Service in English

Welcome to join us in worship and fellowship on Service in English
17th of July in Ljusterö kyrka at 18
22nd of Augusti in Tibble kyrka at 14. Sunday school for children!

Öppettider på expeditionen under sommaren

1 juni-1 september är expeditionen öppen vardagar kl. 10-12, onsdagar 10-11.30 för besök och telefonsamtal.

Ökat antal personer i kyrkan

Från 1 juni får nu 50 personer närvara på gudstänster och konserter, med anvisade platser att sitta på.

Prästens kläder - frågor och svar

Liturgiska kläder är de kläder som präster, biskopar och diakoner bär under gudstjänsten. Det finns flera olika plagg och tillbehör, varav vissa har en lång tradition från antikens vardagsdräkt. Vad är till exempel alba? Eller stola? Hur används dessa och andra kläder? I text och film berättar Magdalena Hedman allt om prästens kläder. Titta på filmen och läs frågor/svar, gå in här. Text och film från Täby församling

gravstenar provtrycks

Under försommaren kommer vi provtrycka och testa hållbarheten på gravstenarna. Om gravstenen inte klarar testet, kommer vi att informera gravrättsinnehavaren om att åtgärda stenen så den står säkert. Det är viktigt att stenarna är väl förankrade ur olyckssynpunkt. Eventuell åtgärd bekostas av innehavaren av graven. Kyrkogårdsförvaltningen har inte möjlighet att utföra stenarbeten utan vi hänvisar till stenfirmor.

Om du behöver prata med någon under under tider då vi inte har öppet kan du ringa Jourhavande präst på 112 kl. 17-06 www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Pilgrimsvandring runt Vaxholm

Vi fortsätter med pilgrimsvandringarna i januari. Mer info, datum och anmälan.

Digitala gudstjänster och konserter från stockholms stift och Svenska kyrkans facebook-sidor

Länk till livesända andakter från Stockholms stift
Länk till livesända andakter från Svenska kyrkan

Gå på själavårdspromenad

Här kan du läsa mer och få kontakt om du vill gå en själavårdspromenad

Samtalsjour för döva

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk.
Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Svenska kyrkans första öppna stödlinje för döva nås via svenskakyrkan@ectalk.se
Stödlinjen är öppen tre dagar i veckan:måndag Kl. 10-16, onsdag kl.10-19 och fredag kl. 10-16. Samtalstjänsten bemannas av teckenspråkiga präster och diakoner med tystnadsplikt, och är öppen för alla oavsett livsåskådning eller trosuppfattning. Den som känner oro, har sorg, vill tala om tro eller tvivel och behöver stöd kan här samtala direkt utan tolk.
Här hittar du Svenska kyrkans sidor på teckenspråk

Webbsända gudstjänster i Stockholms stift

Länk till webbsända gudstjänster i Stockholms stift
och Livesända gudstjänster från bland annat Uppsala domkyrka

Telefonkontakt med våra präster, diakon och diakoniassistent

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du behöver prata med någon, om du känner oro eller är ensam, eller bara vill prata. Under expeditionstid kan du ringa 08-541 300 03 och be att få tala med präst, diakon eller diakoniassistent.
Om du behöver tala med en präst under kväll eller natt (kl. 17-06) så finns Jourhavande präst på tel: 112.

Nyhetsbrev

Om du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev och få reda på vad som händer i församlingen, konserter och andra evenemang. Fyll i formuläret längst ned på den här sidan eller skriv till vaxholm.forsamling@svenskakyrkan.se och kom ihåg att skriva din epostadress.

Ja tack, jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.