Ungdomar inne i Resarö kapell
Foto: Millan Österberg

Vaxljuset

Vaxljuset är en församlingstidning och delas ut till alla hushåll i Vaxholm. Nästa Vaxljus kommer i juni.

Vad händer i Resarö kapell?

Kanske har du sett att det brukar lysa i kapellet och i församlingssalen på Resarö på torsdagskvällarna, och undrat vad som händer där? Många ungdomar har hittat ett sammanhang där de känner sig hemma, kan umgås och träffa nya vänner.

Prästen Lars Björklund ute framför gröna kullar.

Poesi - ett språk för sorg

Lars Björklund är präst och har nyligen pensionerats från tjänsten som kaplan på Sigtunastiftelsen. Lars skriver dikter och gör diktbilder som han dagligen lägger upp på Instagram. Det har resulterat i bland annat en utställning på Ersta.

I granskottens värld

Storstadsmänniskan inspireras av våra naturromantiska berättelser om skogen och längtar ut. Religionshistorikern David Thurfjell ställer sig frågan om naturen är svenskarnas nya religion.