Ett sista farväl

Ett sista farväl till den som gått bort. När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Under begravningsgudstjänsten får vi tillfälle att sörja och visa kärlek och respekt för den döda.

Genom begravningsgudstjänsten visar vi också respekt för kroppen. Den läggs till vila och prästen lyser frid över den som dött och överlåter henne eller honom i Guds omsorg och kärlek.

Mitt i sorgen kan det ge kraft att se släkt och vänner samlade för ett respektfullt avsked och för många blir begravningen en viktig del av sorgearbetet.

Så kan begravningen gå till

Att planera en begravning

Kontakt församlingsexpedition:

08- 541 300 03

Kyrkogårdsförvaltningen kontakt:
Jan Åkersten, kyrkogårdsförman

Församlingen har bårtäcke och
Vaser som man kan välja att ha i bänkraderna i kyrkan:
14 cm höga och 2 cm i diameter.

Bårtäcke av Ulla Parkdal.