vy över Tidaholm med TIdaholms kyrka i centrum, bilar kör på vägen som omges av hus på vardera sida.
Foto: Tone Westerlund

Svenska kyrkan Tidaholm

Här ryms en mångfald av mötesplatser och människor.

Tre barn på en sommaräng, de sträcker upp händerna i luften och solen skiner.

Sommarlovskul

Välkommen att vara med i Svenska kyrkan Tidaholms sommarlovsverksamhet! Den 19-22 juni kommer det att erbjudas lite olika aktiviteter att vara med på. Aktiviteterna är kostnadsfria och genomförs med personal från kyrkans verksamhet med pedagogisk och diakonal kompetens.

Sommaräng med lavendel.

Vad händer i sommar?

Hos Svenska kyrkan Tidaholm finns det att upptäcka även under sommaren! Du kan till exempel besöka vägkyrkor, leta skatter i flera av kyrkorna, fira gudstjänst ute och inne och mycket mer. Välkommen i sommar!

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Mötesplatser

Svenska kyrkan Tidaholm har grupper och träffar för människor i alla åldrar, barn, ungdomar och vuxna. Välkommen!

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Samtal och stöd

Behöver du någon att tala med? Att få samtala med någon, att få möjlighet att sätta ord på det som känns svårt gör ofta skillnad. Oavsett om du är i akut kris, mitt i en sorg eller av andra anledningar behöver någon att prata med. Välkommen att höra av dig till expeditionen om du önskar prata med en diakon eller präst.

Ett papper med texten Bli medlem och en pil till en QR-kod sitter fasttejpat på ett träd.

Bli medlem

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Tillsammans kan vi hjälpas åt och gör skillnad. Du behövs!

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En person ger en gåva i en fysisk bössa till Act Svenska kyrkan, personen som håller i bössan har ett vitt band med Act Svenska kyrkans logotyp.

Internationellt engagemang

Vill du vara med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv? Du kan ge en gåva till Act Svenska kyrkan men du kan också engagera dig aktivt genom Svenska kyrkan Tidaholms insamlingsaktiviteter eller i internationella gruppen. Tillsammans förändrar vi världen!

En ängel i sten ligger på mage på en gravsten, på gravstenen syns inristade fåglar och streck i guld.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen har hand om det som rör kyrkogården och begravningsverksamheten. Svenska kyrkan Tidaholm har 21 begravningsplatser.

En kvinna sitter och skriver på en laptop. Tecknade pratbubblor flyter ovanför datorn.

Lediga jobb

Tidaholm är en stad för alla sinnen där kyrkan har en naturlig plats i de flesta tidaholmarnas liv. Svenska kyrkan Tidaholm består av fem församlingar.

Tillgänglighetsdatabasen

Tillgänglighetsdatabasen (TD) är en databas som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Svenska kyrkan Tidaholms kyrkor finns med i databasen, för att du som behöver lätt ska kunna ta reda på hur tillgängligheten ser ut på olika platser.

Ta mig till Tillgänglighetsdatabasen
Biskop Åke Bonnier vid ambon, talarstolen, i Tidaholms kyrka och talar till församlingen, klädd i en svart kaftan.

Visitationstal av biskop Åke Bonnier

Den 3 april 2022 avslutades biskopsvisitationen i Tidaholms kyrka med visitationstal av biskop Åke Bonnier. Nu kan du ta del av talet.

Lärjungaskapets år

Precis som tidigare år skriver biskop Åke Bonnier ett brev med ett tema som finns med i stiftets verksamhet framöver. Temat ger också möjlighet till reflektion och fördjupning, både enskilt och tillsammans med andra. Till skillnad från tidigare teman så sträcker sig kommande tema över tre år och inte bara ett. Och temat är lärjungaskap.

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Tidaholm- en plats för görglädje*

*Görglädje [jö:rglä:dje] är vårt eget ord och beskriver den anda/gnista som finns här. Det är vår görglädje som gör att vi fortsätter utveckla platsen, oss själva och våra företag.

En mobil, en pratbubbla och ett kuvert mot en blå bakgrund.

Information om personuppgifter - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt i många hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Webbaserad framsida till Svenska kyrkan Tidaholms församlingsinstruktion 2022.

Församlingsinstruktion

Svenska kyrkan Tidaholms måldokument

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva