En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Välkommen som konfirmand! På denna sida hittar du information om konfirmation och anmälan till konfirmandgrupper i Svenska kyrkan Tidaholm.

Inför konfirmationen

Det år du fyller 14 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Det viktigaste är kanske inte att du tror på Gud, utan att du vet att Gud tror på dig. Vill du veta mer om vilka konfirmandgrupper som finns och annat bra att veta, kan du kolla in konfirmandfoldern och anmälningsformuläret.

Det är inte försent...

Blev du inte konfirmerad som tonåring? Då kan du göra det nu istället. Längre ner på sidan kan du läsa mer om vuxenkonfirmation.

Välkommen som konfirmand!

Är du redo att utforska något nytt? Eller vill lära dig mer? Välkommen till ett år där du och ditt liv ställs i fokus, nya sätt att se på livet! Garanterat en spännande och kanske livsavgörande period.

Ta mig till anmälningsformuläret!

Expeditionen i Kyrkans hus

Välkommen att höra av dig till expeditionen om du har frågor om konfirmation.

Kontakta expeditionen

Vuxenkonfirmation

Missade du konfirmationsundervisningen eller är du nyfiken på vad kristen tro är? Välkommen till konfirmationsundervisning för vuxna!

Varför konfirmand?

Att ha en tro är ungefär som att ha en powerbank. Den är ett verktyg i livet, lätt att bära med sig, bra att ha när energin tar slut och man behöver ladda, det är en kraftkälla. När energin tar slut och det rent av blir mörkt – då är detta källan som får ljuset att komma tillbaka.

Konfirmandtiden rustar dig med flera verktyg somdu kommer att ha användning för genom livet, gemenskap, bön, kraft, energi, hopp, tröst, uppmuntran, självförtroende, kärlek m.m.

En powerbank, rakt översatt, betyder kraftbank. Det är ett bra uttryck för vad tro är – det är en bank fylld med kraft. Eller för att göra det ännu tydligare, som en bensinmack, när man tankar upp bilen. Powerbanken behöver laddas upp genom strömmen från eluttaget. Gud är som en tankstation, där bränslet är kärlek. Så rusta dig med ännu ett verktyg, som är bra att ha med sig genom livet, en tro – din powerbank.

Det gäller dig och ditt liv!

Svenska kyrkan Tidaholm bjuder in dig till att bli konfirmand. Under konfirmandtiden varvas lek, upplevelser och skratt med funderingar kring livets frågor, såsom kärlek, ondska, godhet, sex, relationer, mänskliga rättigheter, jämställdhet, Gud och Jesus, jul och påsk, livet och döden, förtvivlan och hopp och mycket mera!

Vi kommer även att utforska gudstjänster och få möjlighet att åka på läger tillsammans. Välkommen till en tid där du och ditt liv ställs i fokus! Kanske nya sätt att se på livet, nya svar, nya frågor, kanske nya vänner...

Välkommen som du är!

Svenska kyrkan Tidaholms konfirmationsfolder (ladda hem som en pdf)

Nyfiken på Gud?

Läs om kristen tro