En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Samtal och stöd

Behöver du någon att tala med? Att få prata med någon, att få möjlighet att sätta ord på det som känns svårt gör ofta skillnad. Oavsett om du är i akut kris, mitt i en sorg eller av andra anledningar behöver någon att prata med.

Behöver du prata med någon?

Det kan vara skönt att få prata med någon när man mist en närstående. Hör av dig till expeditionen i Kyrkans hus för kontakt med präst eller diakon. De är vana att möta människor i olika situationer och har tystnadsplikt. Samtalen kostar ingenting och du binder inte upp dig i något.

Det finns också möjlighet att få stöd i myndighetskontakter, göra fondansökningar och hembesök. Svenska kyrkan ingår i kommunens besöksverksamhet.

För kontakt med diakon eller präst

Behöver du någon att prata med och vill komma i kontakt med en diakon eller präst? Hör av dig till expeditionen i Kyrkans hus så hjälper de dig vidare.

Jag vill prata med en diakon eller präst

Är du ung och har förlorat någon som stått dig nära?

Hos Svenska kyrkan i Skövde finns stödgrupper för unga, dit du kan vända dig.

Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå. Alla människors möte borde vara så.

Hjalmar Gullberg

Jourhavande präst lyssnar varje kväll

Under den tid på dygnet när många andra verksamheter är stängda finns Jourhavande präst. Samtalen är kostnadsfria. Kontakta Jourhavande präst via nödnumret 112 eller via chatt.

Diakoni och socialt arbete

Finns där när du behöver hjälp och stöd.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Jourhavande präst

Jourhavande präst finns för dig, under den tid på dygnet när mycket annat är stängt. Kostnadsfria samtal via chatt eller telefon.

Kontakta Jourhavande präst

Stödgrupp för unga i sorg

Välkommen till en grupp för dig som är ung och som förlorat en förälder, ett syskon eller någon annan viktig person genom dödsfall. I gruppen får du träffa andra i samma ålder med liknande erfarenheter. Vi pratar om livet, om sorgen, om kompisar, om skolan, om minnen och om det som är viktigt för dig.  Ibland ser vi på film, lyssnar på musik, målar eller pysslar. Vi träffas på söndagar i Prostgården, Kyrkogatan 5 i centrala Skövde.

Läs mer hos Svenska kyrkan i Skövde