Två personer sitter mitt emot varandra i ett rum med soffor och pratar. Till höger hänger en skylt med texten "Upptaget" på dörren.

Samtal och stöd

Önskar du samtal med präst eller diakon, kontakta expeditionen.

Behöver du någon att tala med?

Att få samtala med någon, att få möjlighet att sätta ord på det som känns svårt gör ofta skillnad. Oavsett om du är i akut kris, mitt i en sorg eller av andra anledningar behöver någon att prata med.

Välkommen att ta kontakt med någon av pastoratets diakoner. De är vana att möta människor i olika situationer och har tystnadsplikt. Samtalen kostar ingenting och du binder inte upp dig i något.

Det finns också möjlighet att få stöd i myndighetskontakter, göra fondansökningar och hembesök. Svenska kyrkan ingår i kommunens besöksverksamhet.

Kontakta präst eller diakon själv eller ring expeditionen så får du hjälp.

Dessutom kan du alltid kontakta jourhavande präst som nås på telefon varje dag kl.17.00-06.00. Det är kostnadsfritt och nås via nödnumret 112 eller
via chatt.

Diakoni och socialt arbete

Finns där när du behöver hjälp och stöd.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.