Foto: Magnus Aronson /Ikon

Bli medlem

Tillsammans kan vi hjälpas åt och göra skillnad. Du behövs!

Ditt medlemskap betyder mycket för många!

Som medlem i Svenska kyrkan:

  • kan du gifta dig i kyrkan och bli begravd
  • bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
  • bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.

Svenska kyrkan finns med i livets avgörande skeden. Det kan handla om dop, konfirmation, vigsel och begravning. Centrum i församlingens arbete är Guds kärlek till varje människa och vår kärlek till varandra. Kyrkan är mötesplatsen för människor som söker och längtar efter tro och gemenskap, glädje och inspiration, stillhet och tröst.

Kyrkan finns med som stöd vid olyckor och kriser både hemma i Sverige och i andra länder. Genom det diakonala arbetet nås många människor som är sjuka, ensamma eller hemlösa. Svenska kyrkan vill vara en naturlig del i livet.

Jag är med er alla dagar till tidens slut.

Medlemsavgiften

Hela din kyrkoavgift går till det lokala arbetet i Svenska kyrkan Tidaholm. Detta beror på att Svenska kyrkan har valt ett system likt ”Robin Hood”, där församlingar med fler medlemmar får hjälpa de små församlingarna. Svenska kyrkan Tidaholm, som består av fem små församlingar, får därför behålla hela kyrkoavgiften. Dessutom har Svenska kyrkan Tidaholm 17 kyrkor och tre kapell att förvalta.

Genom att vara medlem ser du till att vi i Svenska kyrkan Tidaholm kan erbjuda småbarnsmusik, öppet hus, körer för alla åldrar och ett rikt barn- och ungdomsarbete. Konfirmanderna får diskutera livsfrågor med engagerade vuxna.

Du ser till att vi kan bevara våra kyrkor till kommande generationer, så att de kan döpa sina barn och att brudpar kan gifta sig i någon av de vackra kyrkorna.

Du bidrar till tröst när livet tagit slut. Många är de som i sorgen behöver få prata med någon. I det tysta har du också hjälpt diakonerna i det viktiga sociala arbetet med stöd, samtal och när så behövts, en kasse med mat.

Du får stödja och delta i kyrkans kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Man blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med ansvarig
präst i din församling.

Är du osäker på om du är medlem eller har andra frågor om medlemskapet kontakta expeditionen i Tingshuset, Tidaholm på tel: 0502-197 70 eller skicka ett mejl till tidaholms.pastorat@svenskakyrkan.se

Du kan också fylla i formuläret nedan och bli medlem.

Välkommen som medlem i kyrkan - du behövs!

Längst ner på sidan kan du läsa om hur Svenska kyrkan Tidaholm behandlar personuppgifter för dig som medlem.

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan Tidaholm. Det gäller både dig som vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Välj ett av följande alternativ:

När du skickat iväg din anmälan om medlemskap så får du svar att anmälan kommit fram. Sedan skickas en ifylld blankett tillbaka till dig för underskrift tillsammans med ett frankerat kuvert. Om du istället vill besöka expeditionen i Kyrkans hus på Norra Kungsvägen i Tidaholm personligen så kan du få hjälp att bli medlem där. Tack!

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Att vara medlem i Svenska kyrkan

En hand som håller i ett litet träkors. I bakgrunden två personer som går iväg.

Om du är medlem i Svenska kyrkan

Om hur Svenska kyrkan Tidaholm behandlar personuppgifter för dig som medlem.

En mobil, en pratbubbla och ett kuvert mot en blå bakgrund.
Foc

Information om personuppgifter - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt i många hundra år och det kommer vi att fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.