Varmt välkomna till Gustaf Vasa kyrka! Kyrkan är öppen må-to 11-18, fr-sö 11-15. Telefonnummer: 08-508 88 600. Telefontider: må, ti, to 9-11 och 13-15, on 13-15. Bokning kyrkor och lokaler: gustafvasa.bokning@svenskakyrkan.se

Stödkonsert för Convictus Råd & Stöd

Gospel och barnkörens Luciatåg i Gustaf Vasa kyrka tisdag 13 december kl 19.00

Var med i vårt julspel!

Klockan 11 på julaftons förmiddag är det återigen dags för Levande Julkrubba. Nu söker vi skådespelare och körsångare i alla åldrar.

Julretreat på Klockargården, Drottningholm 20 december

Vi förbereder julen med en stilla dag framför brasan ute på vackra Lovö. Meditation - Tystnad - Möjlighet att måla och skriva.

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Nu kan du boka dop direkt på hemsidan!

Läs församlingsmagasinet här

Höstens magasin "Kyrkan på Odenplan: Gustaf Vasa" delas ut i alla hushåll i församlingen. Har du inte fått den, kontakta kommunikatör Magnus Bjurberg.

Dags att söka medel från våra stiftelser

Dags att söka från våra stiftelser. Stiftelsehandläggare finns för stöd på telefon 08-508 88 642, vardagar 14-25 november kl. 10-12. Sista ansökningsdag är 25 november.

Musikprogram

i Gustaf Vasa kyrka och i Sabbatsbergs kyrka

Webb-TV: Sandra samtalar med Stina Wollter om sorg.

Missade du releasen av Sandra Signarsdotters bok "En del av livet"? Här kan du se hennes samtal med Stina Wollter och beställa boken.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

En hälsning från Sven och bokskåpet i Gustaf Vasa kyrka

Sven Johannesson från församlingens diakoni hälsar och läser stycken ur ett par av alla böcker som finns att lästa i Gustaf Vasa kyrka

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.

Stöd och samtal

Välkommen till Själavårds- och samtalsmottagningen. Vi erbjuder samtal med präst, diakon eller terapeut

Inspelade konserter i Coronatid

Vi vill så gärna att ni ska få uppleva de fantastiska konserter vi har i Gustaf Vasa kyrka. Därför samlar vi här alla de musikevent som vi spelar in.

Vill du bli kyrkvärd?

Just nu söker vi fler kyrkvärdar till vår verksamhet. Läs mer på den här sidan.

Gospel

I Gustaf Vasa församling finns två gospelkörer som leds av Emanuel Olsson, pianist och körledare.

Vi söker gravrättsinnehavare

I Gustaf Vasa kyrkas columbarium finns många gravrätter som saknar gravrättsinnehavare. Här kan du säkra att er gravrätt inte går förlorad.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare i församlingen

Så behandlar vi dina personuppgifter (GDPR)

Här hittar du information om varför vi samlar in personuppgifter och vilka rättigheter du har.