Varmt välkomna till Gustaf Vasa kyrka! Kyrkan är öppen må-to 11-18, fr-sö 11-15. Telefonnummer: 08-508 88 600. Telefontider: må, ti, to 9-11 & 13-15, on 13-15. Bokning kyrkor och lokaler: gustafvasa.bokning@svenskakyrkan.se

"På djupet med" om hur krig drabbar barn.

Två år har gått sedan Ryssland startade ett anfallskrig mot Ukraina. Israels konflikt med Hamas har eskalerat och kriget breder ut sig. Peter Brune samtalar med Sandra Signarsdotter om hur krigen drabbar barnen.

Gospel

I Gustaf Vasa församling finns två gospelkörer som leds av Emanuel Olsson, pianist och körledare.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Nu kan du boka dop direkt på hemsidan!

Babykyrka på fredagar

Babyrytmik, fika och andakt för föräldrar och barn i Gustaf Vasa kyrka.

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Barn- och Juniorkör

Välkommen att sjunga i Gustaf Vasa i vår! Vi övar torsdagseftermiddagar i församlingssalen, Västmannagatan 63.

Lediga tjänster

På den här sidan listar vi lediga tjänster inom Gustaf Vasa församling. Just nu söker vi ingen personal.

Musikprogram

i Gustaf Vasa kyrka och i Sabbatsbergs kyrka

Nu går det inte att ansöka om medel från våra stiftelser

Det går nu inte att ansöka om medel från någon av församlingens stiftelser. Ansökningar kommer åter att behandlas tidigast våren 2025.

Stöd och samtal

Välkommen till Själavårds- och samtalsmottagningen. Vi erbjuder samtal med präst, diakon eller terapeut

Vill du bli kyrkvärd?

Just nu söker vi fler kyrkvärdar till vår verksamhet. Läs mer på den här sidan.

Inspelade konserter i Coronatid

Vi vill så gärna att ni ska få uppleva de fantastiska konserter vi har i Gustaf Vasa kyrka. Därför samlar vi här alla de musikevent som vi spelar in.

En siluett av en person som kör parkour. Molnig grönblå himmel som bakgrund.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Ibland träffar jag på människor som tror att det här med tron och det kristna livet är lite som att gå till en läkare med ett problem som sedan löses med hjälp av en dos medicin. Ensamheten – borta! Rädslan – puts väck!" Läs tankar inför helgen.

Vi söker gravrättsinnehavare

I Gustaf Vasa kyrkas columbarium finns många gravrätter som saknar gravrättsinnehavare. Här kan du säkra att er gravrätt inte går förlorad.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare i församlingen

Så behandlar vi dina personuppgifter (GDPR)

Här hittar du information om varför vi samlar in personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Kyrkans SOS