Varmt välkomna till Gustaf Vasa kyrka! Kyrkan är öppen må-to 11-18, fr-sö 11-15. Telefonnummer: 08-508 88 600. Telefontider: må, ti, to 9-11 och 13-15, on 13-15. Bokning kyrkor och lokaler: gustafvasa.bokning@svenskakyrkan.se

Samtal om sorg i Gustaf Vasa kyrka 27/9

Kom och lyssna på Sandra Signarsdotter som möter Stina Wollter i ett förtroligt och nära samtal om sorg utifrån sin bok "En del av livet".

Gospelmässan tillbaka i Sabbatsbergs kyrka!

Fredag 30 september kl. 19.30 är det dags för höstens första Gospelmässa i Sabbatsbergs kyrka. Kvällens gästartist är ingen mindre än Helene Du Rietz.

En dag om våld i nära relation 2/10. Konstadsfritt och bara att droppa in!

På internationella ickevåldsdagen, söndagen 2 oktober 2022 kl 14-17.30, belyser vi våld i nära relationer. Fokus ligger särskilt på det våld som drabbar barn och unga, oavsett om de blir vittnen eller själva utsätts för våldet. Dagen ordnas i Gustav Vasa kyrka och medverkar gör en rad tongivande organisationer.

Anmäl dig till Helgretreat i vackra Sabbatsberg! 7-9/10.

En Livet kantas av förluster t ex av nära och kära, av kroppsliga funktioner, av förmågor, av platser och tider osv. Sorgen har många brunnar och olika djup. Varje sorg är personlig och behöver tas om hand på sitt eget vis.

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Nu kan du boka dop direkt på hemsidan!

Babykyrka på fredagar!

Musikrytmik, fika och andakt för barn 0-18 månader och deras föräldrar.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Tre personer står med vatten till knäna på en översvämmad gata.

Ge en gåva till katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Bakom varje siffra finns en människa. En människa som har rätt till trygghet, stöd och ett värdigt liv. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

En hälsning från Sven och bokskåpet i Gustaf Vasa kyrka

Sven Johannesson från församlingens diakoni hälsar och läser stycken ur ett par av alla böcker som finns att lästa i Gustaf Vasa kyrka

Sjuka almar blir inredning och ersätts med nya träd

Tyvärr var våra två stora almar mot Odenplan, pga almsjuka, i så dåligt skick att de tagits ned. Virket från dessa kommer församlingen att ta vara på och använda för inredningsdetaljer inne i kyrkan.

En hundvalp sover i en hängmatta.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

När vi väljer bilder av Gud, så blir det som att tiden stannar upp. Det blir märkligt heligt. Någon som ser och älskar, är ett genomgående tema. Någon som är stark och mäktig, någon som är självklar i sin närvaro eller lika självklart frånvarande. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Agstam Häggkvist.

Stöd och samtal

Välkommen till Själavårds- och samtalsmottagningen. Vi erbjuder samtal med präst, diakon eller terapeut

Inspelade konserter i Coronatid

Vi vill så gärna att ni ska få uppleva de fantastiska konserter vi har i Gustaf Vasa kyrka. Därför samlar vi här alla de musikevent som vi spelar in.

Vill du bli kyrkvärd?

Just nu söker vi fler kyrkvärdar till vår verksamhet. Läs mer på den här sidan.

Gospel

I Gustaf Vasa församling finns två gospelkörer som leds av Emanuel Olsson, pianist och körledare.

Vi söker gravrättsinnehavare

I Gustaf Vasa kyrkas columbarium finns många gravrätter som saknar gravrättsinnehavare. Här kan du säkra att er gravrätt inte går förlorad.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare i församlingen

Så behandlar vi dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.