Gustaf Vasa församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11160 STOCKHOLM Postadress: BOX 3166, 10363 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Konfirmation

Klart du ska konfirmeras! Konfirmation handlar om allt möjligt, som till exempel kärlek, änglar, vänskap, sorg, rädsla, döden. Vem är du och vem vill du vara?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor med andra. Är du nyfiken på både dig själv och din omgivning? Välkommen att bli konfirmerad!

Du hittar konfirmationsalternativen för 2017/2018 samt gör anmälan på www.konfanorrmalm.se

Hur var det med Jesus, kan man prata med honom och gick han egentligen på vattnet? Livet är som en berg-och-dalbana och i “konfan” ryms både upp- och nedgångar. Några är troende när de blir konfirmander, andra börjar tro under konfaåret. En del gör det inte alls. Det är olika, och det är ok för vi är alla olika. Oavsett hur det blir för just dig så är konfa en erfarenhet för hela livet!

Allmän information

Ej medlem eller odöpt Den som inte tillhör Svenska kyrkan är också välkommen att delta i undervisningen. Först i samband med konfirmationen behöver man anmäla inträde. Du behöver inte heller vara döpt för att börja som konfirmand, utan vi döper den som önskar det under konfirmandtiden.

Funktionsnedsättning Har du behov av särskilt stöd, någon form av funktionsnedsättning – t ex nedsatt syn, hörsel, dyslexi, ADHD, allergier,
Aspergers syndrom etc? Kontakta oss och rådgör kring bästa alternativ för dig!

Försäkring Alla deltagare i konfirmandundervisning är olycksfalls-försäkrade via arrangerande församling.

Efteråt I varje församling finns möjligheter till fortsättning – det kan vara ledarutbildning, ungdomsgrupp, resor m m. Du får veta mer under konfirmationstiden.

Alla församlingsmedlemmar som ska börja åttonde klass får en inbjudan av oss till vår konfirmandundervisning (brukar ske i maj varje år). Om du bor i en annan församling är du givetvis också välkommen att anmäla dig till Adolf Fredriks eller något av de andra norrmalmsförsamlingarnas alternativ.

Undervisningen består bl a av diskussioner och samtal kring livsfrågor i förhållande till den kristna tron. Desstom får man delta i församlingens gudstjänstliv. Undervisningen avslutas med en konfirmationsgudstjänst i kyrkan.

Bibel och övrig litteratur fås som gåva av församlingen. Familjer med ansträngd ekonomi, kan få hjälp av församlingen med finansieringen av läger och resa. Konfirmand som inte är döpt, blir det under konfirmandtiden.

Vuxen som ännu inte konfirmerats kan också bli det! Undervisningen består då av samtal med någon av prästerna. För mer information om vuxenkonfirmation, kontakta pastorsexpeditionen.