Gustaf Vasa församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11160 STOCKHOLM Postadress: BOX 3166, 10363 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Musikprogram

Söndag 17 september kl 15.00 konsert i Sabbatsbergs kyrka
Kiyo Wada, piano och orgel. Olof Andersson, orgel. Stråkkvartett. Verk av Franz Berwald: Pianokonsert, Stråkkvartett a-moll, En landtlig bröllopsfest. Fri entré.

Söndag 8 oktober kl 11.00 musikhögmässa i Sabbatsbergs kyrka
Cristóbal de Morales Missa Caça framförs under gudstjänsten av Gustaf Vasa Vokalensemble under ledninga av Lars Fredén.

Söndag 15 oktober kl 18.00 Brittisk körmusik OBS i St Görans kyrka – Kungsholmen Gustaf Vasa Kammarkör under ledning av Lars Fredén.
Mattias Nilsson, baryton. Olof Andersson, piano. Benjamin Britten: Hymn to St Cecilia. Imogen Holst: Mässa a-moll. Judith Bingham: God be in your head. Ralph Vaughan Williams: Five mystical songs. Fri entré

Söndag 29 oktober kl 15.00 konsert i Sabbatsbergs kyrka. Fri entré.

Söndag 5 november kl 11.00 musikhögmässa i Sabbatsbergs kyrka
Gustaf Vasa Vokalensemble under ledning av Lars Fredén framför delar ur Victorias Requiem under gudstjänsten.

Söndagen 5 november kl 15.00 konsert – Requiem i Sabbatsbergs kyrka
Tomás Luis de Victoria. Officium Defunctorum. Gustaf Vasa Vokalensemble
under ledning av Lars Fredén. Fri entré.

Söndag 26 november kl 15.00 Konsert i Sabbatsbergs kyrka. Fri entré.

Söndag 3 december kl 16.00 & 18.00 adventskonserter i Gustaf Vasa kyrka
Klass 4C & 4D från Adolf Fredriks musikklasser. Lilla Kören. Gustaf Vasa Kammarkör. Brasskvartett ur Kungl. Hovkapellet. Olof Andersson, orgel. Lars Fredén, Karin Bjurvald & Pelle Olofson, dirigenter. Biljetter: (onumrerade platser) säljs i kyrkan en timme före konsertstart och via förköp: www.biljettmonster.se
vuxna 120 kr, barn upp till 18 år 60 kr.

Juladagens högmässa 25 december kl 11.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del I i Gustaf Vasa kyrka framföres i högmässan av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Annandag jul 26 december Julmusik på orgel i Gustaf Vasa kyrka
Olof Andersson, orgel. Fri entré.

Annandag juls högmässa 26 december kl 11.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del II i Gustaf Vasa kyrka framföres i högmässan av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Söndagen efter Juls högmässa 31 december kl 11.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del III i Gustaf Vasa kyrka framföres i högmässan av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Nyårsbön 31 december kl 18.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del IV
i Gustaf Vasa kyrka framföres i gudstjänsten av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Nyårsdagens högmässa 1 januari kl 11.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del V i Gustaf Vasa kyrka framföres i högmässan av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Trettondedag Juls högmässa 6 januari kl 11.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del VI i Gustaf Vasa kyrka framföres i högmässan av: Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent.

Trettondedag Jul Konsert kl 16.00 Johann Sebastian Bach: Juloratoriet del 1-6 i Gustaf Vasa kyrka. Gustaf Vasa Kammarkör. Drottningholms Barockensemble. Helan Ek, sopran. Elin Lannemyr, alt. Love Tronner, tenor. Mattias Nilsson, bas. Lars Fredén, dirigent. Biljetter (onumrerade platser) säljs i kyrkan en timme före konsertstart och via förköp: www.biljettmonster.se vuxna 150 kr, barn upp till 18 år 50kr.