Dopgåva

Dopet är en gåva från Gud. Ofta vill familj och vänner också visa sin glädje över dopet genom en present till den som döps.Det finns inga regler för dopgåvor. Du väljer själv vad du vill ge, men visst är det fint om gåvan under resten av livet påminner den döpta om dopet?

Om du har blivit bjuden på dop finns det många små och större gåvor att välja bland, men det viktigaste är att finnas till för barnet - nu och senare i livet. En trevlig dopgåva kan till exempel vara ett enkelt brev med tankar om dopet eller dina bästa råd, eller ett foto från dopceremonin eller en bok.

Du kan också köpa din gåva i Svenska kyrkans webbshop. Där finns både fina dopdroppar och gåvokort där man stöder Svenska kyrkans internationella arbete.