Foto: Toarps Församling

Om Toarps församling

Toarps församling omfattar samhällena Dalsjöfors, Gånghester, Målsryd, Rångedala, Äspered, Dannike och Aplered med Ljushults kyrka. Sammanlagt finns sju kyrkor i församlingen.

Några korta fakta om Toarps församling

 
Toarps församling omfattar samhällena Dalsjöfors, Gånghester, Målsryd, Rångedala, Äspered, Dannike och Aplared med Ljushults kyrka. Sammanlagt finns sju kyrkor i församlingen. Huvudorten är Dalsjöfors, som ligger 13 km öster om Borås. Församlingen har cirka 7100 kyrkotillhöriga och runt 30 anställda medarbetare.

Läs vår församlingsinstruktion (2022-2025) >>
Läs mer om våra kyrkor här >>

Församlingens grundläggande uppgift

De grundläggande uppgifterna i en församling är att:

1. Fira gudstjänst

När vi firar gudstjänst tillsammans i församlingen blir det ett tillfälle att möta Gud tillsammans. Vi får hämta kraft i bön, nattvard och sång. Alla får komma med sin tro och sina tvivel.

2. Bedriva undervisning

Jesus undervisade människor. Han berättade liknelser och samtalade med människor som han mötte för att han ville visa på Guds kärlek. På samma sätt gör vi nuförtiden. När vi tänker på kristen undervisning idag tänker vi kanske främst på konfirmander. Men i alla möten med människor lär vi oss något nytt om varandra och oss själva.

3. Utöva diakoni 

Vi kan alla behöva extra stöd ibland. Kyrkan vill möta människor i utsatta livssituationer, precis som Jesus gjorde. Diakoni är kyrkans sociala arbete.

4. Utöva mission

Mission betyder ”sändning”. Jesu sände ut sina lärjungar för att berätta för andra om sin tro. Än i dag fortsätter vi att berätta om vår tro och visa på vår tro i möten med människor både hemma och utomlands.

I Sverige pratar vi mycket om tro och livsfrågor. Utomlands bidrar vi med ekonomiska gåvor och genom att sända medarbetare, till exempel lärare, läkare, ekonomer och präster dit de behövs.

Personal - kontaktuppgifter

Vill du boka dop, gifta dig, prata med en präst, har du frågor om gravar eller undrar något om verksamheten i Toarps församling?

Det händer i kyrkan

I kyrkan finns många möjligheter att få nya vänner och prova på något nytt, oavsett ålder.