Foto: bixabay.com

Att vara i ideell i kyrkan

Du är BEHÖVD OCH EFTERLÄNGTAD!

Vi söker dig som är sugen på att ta lite extra ansvar. Finnas med i någon av alla våra grupper. Vi möter människor i alla åldrar. Just nu växer våra grupper och vi vill vara fler vuxna/föräldrar/äldre ungdomar/äldre vuxna kring dem.

Du är viktig i detta arbete för att vi skall skapa ett gott samhälle där man kan känna sig trygg. Du kanske redan vet någon grupp du skulle vilja ingå i? Då är det bara att kontakta den personen som har huvudansvaret för gruppen. Om du inte riktigt vet men ändå gärna skulle vilja vara med och bidra i en go och viktig verksamhet så finns några förslag här nedan där vi verkligen behöver ett par extra händer, ögon och kanske ett knä att få sitta i. 

Det är olika uppgifter som efterlyses hjälp till i de olika grupperna. Hur ofta som insatsen behövs är också olika. Så kika nedan och är det något som du tycker verkar spännande eller helt enkelt vill prova på – så hör av dig till personen i som hör till gruppen.

DALSJÖFORS

Mötesplatsen  Hela Världen  (Vilande)
En plats för go gemenskap där vi lär av varandra. Vi fika, umgås och har svenskaundervisning. Vi söker dig som vill komma och ”bara vara” med för att få vara en viktig del i den svenska integrationen och mångfalden. Detta är verksamhetens viktigaste uppgift, att vara där! Många besöker oss så därför behöver vi nu fler lärare som kan hjälpa till i svenskaundervisningen. Vi söker också dig som vill vara med i vår barnverksamhet.   

Kontaktperson: Monica Johansson
E-post: monica.johansson2@svenskakyrkan.se

ÄSPERED

Scouter  
Kontaktperson: Kristian Bergenholtz, 0706 43 59 79

RÅNGEDALA
Barntimmar 4-5 ÅR    
Det handlar om att hämta och lämna på förskolan. Under barntimmetiden är det en samling, lek, sång och pyssel i olika former.  Det är bra om du har erfarenhet av barn i grupp, men inget krav.  

Tid: Fredagar kl 09.45 – 11.45 Plats: Rångedala församlingshem
Kontaktperson: Anna Lenjesson, 033-16 96 13
E-post: anna.lenjesson@svenskakyrkan.se

Soul Children 

Soul Children – körverksamhet i Toarps församling. 
Soul Children eftersträvar hög musikalisk kvalitet i alla led, med en repertoar som passar både tjejer och killar. Gospel, pop, soul, R&B och funk … det mesta kan fungera! Tanken är att det ska vara en miljö där sångarna får utvecklas på sin nivå och ett sammanhang som de känner sig stolta över.
 
Soul Childrens arbete vilar på tre ben: det musikaliska, det sociala och det andliga.
 
Soul Children vill vara en plats där alla blir sedda. En miljö som präglas av öppenhet, där alla känner sig trygga och får uppleva äkta livsglädje. Vi vill lära barnen att vara engagerade och generösa mot människor som inte har det bra. Både inom kören, bland familj och vänner och i andra länder. 

Soul Children vill erbjuda en trygg miljö där vi kan hitta ett språk för att tala om tro, tvivel och andra saker som fyller våra liv. Vi kommer långt genom sång och musik, men vi behöver även hitta platser för att få samtala. 
Detta är det gemensamma orterna emellan. Sedan är det utformat lite olika på de olika platserna, men på alla platser behövs det extra personer, fika fixare och på sikt också fler ledare.

Toarps Soul Children
Ålder: 10–16 år
Tid: Tisdagar kl. 18.00-20.00
Fikafixare önskas
Plats: Mötesplats Stationsvägen

Kontakt: Hanna Åberg, musiker, 033-16 96 19
e-post: hanna.aberg@svenskakyrkan.se