Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

För dig som förälder kan dopet vara ett tecken på tacksamhet, att du har fått bli förälder till just denna lilla människa.

I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. Genom hela kyrkans historia har dopet varit den synliga bekräftelsen på varje människas självklara samhörighet med Gud och dopgudstjänsten en glädjens och livets fest.

Den som döps lyfts fram inför Gud som ger oss livet och som vill dela vår glädje över det. Gud som också vill vara oss nära livet igenom, befria oss från allt som förlamar och på så sätt förnya våra livsmöjligheter.

Varmt välkommen att boka tid för dop i Toarps församling. För att boka en tid kontaktar du pastorsexpeditionen, telefon 033–16 96 00.

Läs mer om själva dopet på Svenska Kyrkans nationella hemsida ›››

Länk till dopguiden för dig som vill läsa mer om det praktiska kring dopet ›››

dopklänning att låna

Det finns två dopklänningar i församlingen som man får låna vid dop.

Sally Persson från Sandryd i Toarp sydde och broderade dopklänningen som överlämnades till Toarps pastorat första advent 1999.

Den är sydd i linne och broderad med Hardangersöm. Det tog cirka 80 timmar att göra den färdig.

Vill ni låna en dopklänning, kontakta oss gärna: 033-16 96 00

Bild: Toarps församling