Foto: Mattias Pettersson

En mötesplats, en rastplats, en plats för nystart

Aktuellt från Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Prenumerera via RSS

Vernissage för barnens julkrubbor

Publicerad:

Strängnäs domkyrka fredag 2 december 16-17. Julkrubbor från Strängnäs alla 13 förskolor.

Årets julklapp: Levande katedral - då och nu

Publicerad:

Tidigare år presenterades den nya boken om Strängnäs domkyrkan. Den fick från start ett mycket fint mottagande. Och under hösten har flera recensenter lyft fram bokens kvaliteter. Hitta årets julklapp i domkyrkans informationsdisk.

Andra söndagen i advent 4 december

Publicerad:

Församlingen firar högmässa i domkyrkan 11.00 och på samma plats en sinnesromässa 18.00.

Församlingens julmarknad

Publicerad:

Lördag 10 december i domkyrkan och Domherren Kyrkans Hus.

Första söndagen i advent 27 november

Publicerad:

Församlingen firar mässa med stora och små i domkyrkan 11.00. Sång- och ljusspelet Ljus i mörkret på samma plats 16.00 och 18.00.

Andra söndagen i advent 4 december

Församlingens julmarknad

Lördag 10 december i domkyrkan och Domherren Kyrkans Hus.

Vernissage för barnens julkrubbor

Olika glasburkar och flaskor fyllda med sylt, saft, gelé och äppelmos. Små handskrivna prislappar sitter på varje burk.

Församlingens julmarknad - du kan bidra

Samtidigt med Strängnäs julmarknad lördag 10 december är det julmarknad i domkyrkan och servering av jultallrik i Domherren Kyrkans Hus. Inför julmarknaden finns möjligheten att bidra med bröd, kakor, sylt, saft, handarbete och hantverk som kan säljas i domkyrkan.

Domkyrkomust 2022

Nu börjar försäljningen. Beställ idag.

Närbild på en ljusslinga i ett fönster.

Vill du sjunga i Julkören på julafton i julnattsmässan?

Anmäl dig nu till Jonas Lind och kom till den gemensamma övningen 1,5 timmar innan gudstjänsten börjar.

Årets julklapp: Levande katedral - då och nu

Suddig bild av vete på ett fält i solnedgången.

Ny samtalsgrupp: Vägen genom sorgen

En inbjudan till dig som har förlorat en närstående. Till samtal i grupp om förlust, saknad, minnen och fortsatt liv. En möjlighet att dela tankar och känslor med andra som är i liknande situation tillsammans med samtalsledare.

Rum för resande: Konstnärer bjuds in att ställa ut i domkyrkan

2023 blir ett jubileumsår i Strängnäs. Till sommarutställningen Rum för resande bjuder församlingen in konstnärer verksamma i Strängnäs kommun eller med  anknytning till kommunen. Bidrag i många olika konstnärliga tekniker.

En rykande soppskål.

Tisdagssoppa

Varje tisdag 12.00. Höstens mumsiga soppor presenteras här.

Domherrehörnet

En mötesplats för dig som är dagledig.

Gudstjänst

I Strängnäs domkyrka firas gudstjänst vanligen alla dagar i veckan. Här är en översikt med veckans gudstjänster. Mer information om kommande gudstjänster finns i kalendern här på webbplatsen.

Ласкаво просимо до собору Стренгнес - Välkommen till Strängnäs domkyrka

Ласкаво просимо, запаліть свічку, огляньтеся, візьміть участь у наших службах. Якщо вам потрібно з кимось поговорити, будь ласка, приходьте до нас і ми вам допоможемо.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Leva, leka, lära, läka

ur Församlingsinstruktionen för Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Så behandlar Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.