Konserter

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö har ett rikt musikliv med körsångare och musiker. Flera gånger om året gästas domkyrkan av körer, solister och musiker. Domkyrkans stora orgel är ett uppskattat instrument för organister på besök.

Kommande konserter

Domkyrkans sommarfestival 2022

19-21 augusti serveras det barocka toner, sakralt för kör och orgel, och svenska "körhängen" under tre dagar i Strängnäs domkyrka.

Lördagsorgel hösten 2022

Åtta lördagar i rad blir det orgelkonsert i Strängnäs domkyrka med lika många organister.

200-årsminnet av César Francks födelse

Tre orgelkonserter med Torvald Johansson som framför tonsättarens samtliga verk.

Tidigare konserter

Konsert: Go British!

Oratoriekören i domkyrkan lördag 21 maj 16.00

Oratorium Sankt Botvid

Ett nyskrivet verk för kör, solister och orkester, framförs i Strängnäs domkyrka lördag 18 juni.

Herrens födelse

Uruppförande: Three Kings

Ett beställningsverk av Olle Lindberg framfört av Oratoriekören, solisten Agnes Lindberg och instrumentalister

Julmusik 25 december

Julmusik med domkyrkans oratoriekör 18.00

En röd julstjärna.

Julorgel på annandagen

Strängnäs domkyrka 16.00

Herrens födelse

Konsert: Nio meditationer över Herrens födelse

Traditionsenlig orgelkonsert på fjärde söndagen i advent med musik av Olivier Messiaen, verket La Nativité du Seigneur framfört av domkyrkoorganist Torvald Johansson

Jubileumskonsert

Domkyrkans orgel 50 år. Upplev programmet från invigningen. Lördag 11 december.

Ett luciatåg i en kyrka.

Luciakonsert

Luciatåg och körsång i domkyrkan söndag 12 december 16.00 och 18.00

Mariamusik

Domkyrkans oratoriekör, recitatör och instrumentalister. Söndag 27 mars 16.00 i Strängnäs domkyrka

En person med målade naglar följer med sitt pekfinger melodin i en uppslagen psalmbok.

Psalmkonsert

Lördag 2 april 16.00 i Strängnäs domkyrka, till förmån för fastekampanjen - Act Svenska kyrkan

Lördagskonserter våren 2022

Vårens första lördagskonsert i Strängnäs domkyrka 5 februari 11:30-12:10 med Torvald Johansson som organist