Öppna förskolan, babygrupp och gudstjänster

Mötesplatser för vuxna och barn där man får växa i sin egen takt, både till kropp och själ. Kom och träffa andra, ta en fika, dela glädje och funderingar.

Kul i trädgården

Kyrkans öppna förskola för dig med barn 0-6 år startar igen måndag 29 augusti ute i Månssons trädgård på södra sidan om domkyrkan.

Kul i trädgården varje fmåndag och fredag 10.00-12.00

Vi hittar på kul tillsammans. Ta med eget fika och något att sitta på. Sångsamling 11.00

Tacolov för hela familjen

En torsdag i månaden hösten 2022 bjuder församlingen på mat och gemenskap - after work för barn och föräldrar

Öppen förskola

Kyrkans öppna förskola för dig med barn 0-6 år. En mötesplats för dig och ditt barn där var och en får växa i sin egen takt, både till kropp och själ.

Kom och träffa andra, ta en fika, dela glädje och funderingar.

Måndagar och fredagar 09.00 -12.00 i Domkyrkans bodar. Sångsamling 10.15.

Start för hösttermin 2022 måndag 3 oktober

Aktuell info på församlingens facebookgrupp Kyrkans Öppna förskola och Baby café i Strängnäs och här på församlingens webbplats.

Babygrupp

Under hösten 2022 bjuder pedagogerna in till babygrupp med babysång.

Vi sjunger, fikar, umgås och delarglädje och funderingar.

Grupp 1 Barn 7-12 månader, träffas 09.00- 10.45.

Grupp 2 barn 0-7 månader, träffas 11.00-12.30.

Varje onsdag från 31 augusti till 26 oktober

Ingen anmälan krävs.

Aktuell information i församlingens grupp på  Facebookgrupp: Kyrkans Öppna förskola och babycafé i Strängnäs och här på webbplatsen.

Få svar på dina frågor och mer information  av Charlotta Cieslak 0152-245 26 charlotta.cieslak@svenskakyrkan.se

Gudstjänster i Domkyrkan - med inrikting mot barn och familj

Vardagsgudstjänst i domkyrkan 10.30

Kom och var med på en kort, enkel och barnvänlig gudstjänst.

Efter gudstjänsten serverar vi fika i Domkyrkans bodar fram till kl.12.00.

Fredagar 9 september, 7 oktober, 11 november och 9 december 2022.

Mässa med stora och små

En söndagsgudstjänst för alla åldrar med barnen i centrum. Domkyrkans barnkörer medverkar.

Efter Mässa med stora och små serveras korv med bröd eller något liknande.

Söndagar 25 september, 23 oktober och 27 november 2022.

Information Jenny Sjögreen, biträdande kyrkoherde jenny.sjogreen@svenskakyrkan.se

Behöver du som barnfamilj extra stöd eller någon att prata med?

Behöver du med barnfamilj extra stöd eller någon att prata med?

Ta gärna kontakt med med Jenny Sjögreen, präst 0152-245 38 jenny.sjogreen@svenskakyrkan.se

Du kan också kontakta någon annan av församlingens präster diakoner. Gå vidare tilll kontaktuppgifterna.

Två personer sitter mittemot varandra. Den ena lutad mot ett jättelikt blockljus.

Att bli utesluten kan försvåra sorgearbetet för barn

Om ett barn är för litet att förstå vad som försiggår kan de inte heller ta skada av det. Om det är tillräckligt stort att förstå och har en egen relation till den döde är det viktigt att barnet får vara med och ta farväl. Därför finns det ingen ålder som är olämplig för barn att närvara vid en begravning.

Barnkyrkvärd

För dig som är 4-12 år och vill ha en uppgift i gudstjänsten.