Öppna förskolan, babygrupp och gudstjänster

Mötesplatser för vuxna och barn där man får växa i sin egen takt, både till kropp och själ. Kom och träffa andra, ta en fika, dela glädje och funderingar.

Kul i trädgården

Kyrkans öppna förskola, för dig med barn 0-6 år med träffar ute i Månssons trädgård, nedanför Domkyrkan.

Fredagar kl.10.00-12.00.  Start 27 augusti 2021

Vi hittar på kul tillsammans. Ta med eget fika och något att sitta på. Vi har sångsamling kl. 11.00.

Vi visar varandra hänsyn genom att tänka på att hålla avstånd och att inte komma om man är snuvig, hostig eller känner sig det minsta sjuk.

Aktuell information om verksamheten i kalendariet längre ner på den här sidan och i församlingens facebookgrupp: Kyrkans Öppna förskola och Babycafé i Strängnäs.

Babygrupp

På onsdagar hösten 2021 inbjuder församlingen till Babygrupp i Domkyrkans bodar. Vi sjunger tillsammans, fikar och delar glädje och funderingar. Första träffen: onsdag 1 september.

Grupp 1: barn 7-12 månader, träffas onsdagar 9.15-10.45

Grupp 2: barn 0-7 månader, träffas onsdagar11.00-12.30

Anmälan krävs. Begränsat antal platser. 5 träffar under hösten.

Frågor och anmälan

Charlotta Cieslak 0152-245 26 charlotta.cieslak@svenskakyrkan.se

Gudstjänster i Domkyrkan - med inrikting mot barn och familj

Vardagsgudstjänst

Kom och var med på en kort, enkel barnvänlig gudstjänst.
Efter gudstjänsten korv med bröd utanför Domkyrkans bodar.

Så länge gränsen var max 8 våren sändes vardagsgudtjänsten digitalt här på församlingens webbplats och på församlingens sida på Facebook. Redan sända gudstjänster kan ses i efterhand.

Hösten 2021 återkommer vardagsgudstjänsterna en gång i månaden i domkyrkan. Här alla datumen: 13 september, 11 oktober, 15 november och 10 december.

Mässa med stora och små

Mässa med stora och små firas tre gånger hösten 2021 i domkyrkan: 26 september, 24 oktober och 28 november.

Efter Mässa med stora och små serveras korv med bröd eller något liknande utanför Domkyrkans bodar.

Vid gudstjänsterna följer vi Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Tänk på att stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.

Information: Charlotta Cieslak, pedagog Charlotta.cielak@svenskakyrkan.se 0152-245 26

Behöver du som barnfamilj extra stöd eller någon att prata med?

Behöver du med barnfamilj extra stöd eller någon att prata med?

Ta gärna kontakt med med Jenny Sjögreen, präst 0152-245 38 jenny.sjogreen@svenskakyrkan.se

Du kan också kontakta någon annan av församlingens präster diakoner. Gå vidare tilll kontaktuppgifterna.

Charlotta Cieslak