Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet, den kristna tron och det du tycker är viktigt. Välkommen som konfirmand i Domkyrkan!

Konfirmand 2019/2020

Välkommen att bli konfirmand i Domkyrkoförsamlingen. Under konfirmationstiden erbjuds du att vara en del av en trygg gemenskap och en plats där alla är välkomna. Vi erbjuder tre alternativ för dig som går i årskurs 8. Vi har en grupp som vandrar omkring i Italien under sommarlovet, en grupp som åker till England under påsklovet och en grupp som stannar på hemmaplan. I år erbjuds också Särskolekonfirmation och nästa år är du som går i gymnasiet välkommen att bli konfirmand. Konfirmationen är som ett smakprov på kristen tro, och ett minne för livet! Hoppas vi ses! Om du undrar något ring eller messa till ungdomspräst Catharina Carlsson, 070-250 60 90, catharina.carlsson@svenskakyrkan.se

OBS: En liten förändring har skett i de grupperna som vi erbjuder inför 2019/2020. Från början tänkte vi resa till Santiago de Compostela men istället kommer vi att resa till den fantastiska platsen Assisi i Italien. Hör gärna av er om ni har frågor kring det, eller någon av de andra alternativen.

Våra alternativ:

Konfirmand Assisi

Följ med till Assisi på en oförglömlig resa i många pilgrimers fotspår! I juni 2020 reser vi till Italien för att uppleva denna heliga plats tillsammans, platsen där helgonen Fransiskus och Klara bodde för länge sen. Vår resa och vår tid tillsammans kommer att ha pilgrimstema, och vi kommer att vandra en del tillsammans även innan resan. I Assisi kommer vi att göra dagsvandringar och uppleva olika saker tillsammans. Vi kommer förstås att uppleva den italienska kulturen tillsammans, kanske äta en del pasta och njuta av vackra miljöer. Vi hoppas också att vi kommer att kunna tillbringa några timmar i Rom. Du behöver inte vara en van vandrare men vi tror att du tycker om att gå och samtidigt tala om livet. Resan görs i början av sommarlovet, men exakta datum kan vi inte fastställa förrän flygbiljetterna släpps senare i sommar. Vi börjar träffarna den 13 november 2019 och ses sedan fram till sommaren varannan onsdag efter skoltid och gör kul saker. Vi kommer att ha en övernattning i Domkyrkan under våren, samt delta i några söndagsmässor i Domkyrkan tillsammans. Konfirmationen är ett utmärkt ställe att lära känna sig själv lite bättre och även kanske hitta nya vänskaper i dina konfirmationskompisar!

När: Varannan onsdag (jämna veckor) kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start 13 november.
Läger: Pilgrimsresa till Italien i juni 2020 och övernattning i Domkyrkan under våren.
Konfirmation: Strängnäs domkyrka i juli 2020
Kostnad: 2000:- Är ni i behov av ekonomiskt stöd så får ni gärna kontakta församlingen.
Anmälan: Denna grupp är FULLBOKAD, men hör av dig till catharina.carlsson@svenskakyrkan.se om du vill ställa dig på reservlistan.
Ansvarig ledare: Catharina Carlsson

Konfirmand Walsingham

Följ med till England! Vi kommer att besöka London och kanske få chansen att besöka the British museum, vinka till Drottningen, shoppa på Primark eller vad man nu vill hitta på under en heldag. Vårt mål med resan är däremot den lilla byn Walsingham som ligger på den engelska landsbygden. Detta är en spännande plats med mycket att berätta om kristen tro, och som ger oss chansen att uppleva en annan kultur. Det är också ett lysande tillfälle att pröva din engelska, men det är förstås inget krav att man måste kunna prata engelska. Under hela konfirmationstiden kommer vi att prata om kristen tro, den egna tron, relationer och allt annat mellan himmel och jord. Vi börjar träffarna onsdagen den 25 september och ses sedan fram till Påsk varannan onsdag efter skoltid. Gruppen kommer tillsammans att gå i gudstjänst några söndagar. Konfirmationen är ett utmärkt ställe att lära känna sig själv lite bättre och även kanske hitta nya vänskaper i dina konfirmationskompisar!  

När: Varannan onsdag (ojämna veckor) kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start den 25 september.
Läger: Pilgrimsresa till England på påsklovet 2020 och övernattning i Domkyrkan under hösten
Konfirmation: Strängnäs domkyrka i maj 2020.
Kostnad: 2000:- Är ni i behov av ekonomiskt stöd så får ni gärna kontakta församlingen.
Anmälan: Denna grupp är FULLBOKAD, men hör av dig till catharina.carlsson@svenskakyrkan.se om du vill ställa dig på reservlistan.
Ansvarig ledare: Catharina Carlsson 

Konfirmand Strängnäs

Följ med hem! Vill du konfirmera dig men inte resa utomlands? Kanske vill du inte sova någon annanstans än hemma, du vill inte flyga för att du är miljöengagerad eller så passar det dig att ses på söndagar? Ja, det spelar ju faktiskt inte så stor roll. Vi vet att söndagar är bäst i kyrkan och vill gärna träffa dig som konfirmand. Under konfirmationen så finns det utrymme för dina tankar tro och funderingar, och kanske funderar vi tillsammans på hur vi gör världen till en bättre plats att leva på. Konfirmation Strängnäs är ett alternativ utan resa, men kanske gör vi en eller två övernattningar. Det beror lite på gruppen och hur det känns för er. Vi kommer träffas en söndag i månaden för att fördjupa oss i tron, prata om livet och ha väldigt roligt! Detta är ett utmärkt ställe att lära känna sig själv lite bättre och även kanske hitta nya vänskaper i dina konfirmationskompisar!

När: En söndag i månaden med start i september
Läger: Möjlighet till övernattning i Domkyrkan, eller närliggande lägergård.
Konfirmation: Strängnäs domkyrka i april 2020
Kostnad: Ingen kostnad
Anmälan: Anmäl dig direkt här. Vi hoppas på 15 konfirmander i denna grupp!
Ansvarig ledare: Catharina Carlsson

Särskolekonfirmation

För dig som är särskoleelev och har fyllt 14 år (ingen övre åldersgräns). Vi sjunger, skapar och möter Gud och varandra. Vi träffas ungefär varannan söndag kl 14-17. 

För anmälan och mer information kontakta:
Laila Larsson, diakon, 0152-245 27, laila.larsson@svenskakyrkan.se
Jenny Sjögreen, präst, 0152-245 38, jenny.sjögreen@svenskakyrkan.se

 

Gymnasiekonfirmand Assisi

Blev konfirmationen inte av när du gick i 8:an? Eller har du blivit nyfiken på detta med tro och livsfrågor under det senaste året? Höstterminen 2020 och vårterminen 2021 erbjuds en konfirmandgrupp för dig som går i 1:an eller 2:an på gymnasiet. Vi kommer att träffas några söndagar under läsåret för att prova på kristen tro på hemmaplan. I juni 2021 gör vi en resa till Assisi och får där hjälp av två historiska personer, Fransiscus och Clara, för att tolka våra egna liv i ljuset av deras val och livsöden.

Är du redan nu intresserad av att veta mer?
Kontakta Carina Öjermo, domkyrkopedagog, carina.ojermo@svenskakyrkan.se
0152-245 14

Catharina Carlsson

Catharina Carlsson

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Präst, Komminister