Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Välkommen som konfirmand!

Vem är jag? Finns Gud!? Vem var Jesus? Kan man förlåta allt? Varför finns det så mycket orättvisor? Vågar jag tro på kärleken? Vad är meningen med livet?

Detta är frågor som de flesta funderar över. Under konfirmationstiden får du samtala kring dessa och andra frågor tillsammans med kompisar och ledare. Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet. Tillsammans utforskar och upptäcker vi mer av detta. Under konfirmationstiden träffar du också nya vänner, åker på läger, ser på film, fotograferar, målar med mera. Konfirmationstiden är, precis som livet, en blandning mellan lek och allvar. Välkommen att vara med!

Hur går det till?

Det år du fyller 14 inbjuds du till konfirmation. Konfirmationen hör ihop med dopet, men du behöver inte vara döpt för att börja din konfirmandtid. Du får möjlighet att döpas under året. Konfirmationstiden avslutas med konfirmationshögmässa i Domkyrkan.

Våra alternativ:

Konfirmand pilgrim

Följ med till Santiago de Compostela på en oförglömlig vandring i många pilgrimers fotspår! Vi börjar träffarna den 9 oktober 2017 och ses sedan fram till sommaren varannan måndag efter skoltid. Gruppen kommer också göra några dagsvandringar tillsammans med församlingens pilgrimsgrupp samt gudstjänstbesök på söndagar.

I juni 2018 reser vi till Spanien för att vandra på El Camino, på den urgamla pilgrimsleden som slutar i Santiago de Compostella. Vi kommer gå 13 mil på bra och vackra vägar, övernatta i enkla boenden och bära vår packning själva. Resan görs någon gång 10-22 juni (8 övernattningar), men exakta datum kan vi inte fastställa förrän flygbiljetterna släpps senare i sommar.

Detta alternativ är kostnadsfritt och du behöver kunna gå ungefär 3 km i timmen, även om tidigare vana vid vandring inte krävs.

När: Varannan måndag kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start 9 oktober.
Läger: Pilgrimsresa till Spanien i juni 2018
Konfirmation: Strängnäs domkyrka 1 juli 2018
Kostnadsfritt
Anmälan: se nedan.

Konfirmation med resa till Krakow

Ett alternativ med fokus på mänskliga rättigheter, människovärde och kristen tro. Vi åker via Berlin till Krakow där vi bl a besöker koncentrationslägret Auschwitz. Våra samtal på konfirmandträffarna och under lägret handlar om ont och gott, om liv och död, om kärlek och vänskap, om Gud, om tro och om hopp.

När: Onsdagar kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start den 4 oktober.
Läger: Resa till Berlin och Krakow på påsklovet 2018.
Konfirmation: Strängnäs domkyrka 6 maj 2018.
Kostnad: 1750:-
Anmälan: Se nedan.

Särskolekonfirmation

Fördig som är särskoleelev och har fyllt 14 år (ingen övre åldersgräns). Vi sjunger, skapar och möter Gud och varandra. Konfirmation i domkyrkan i maj 2018.

För mer information kontakta:
Julia Bjerleus, präst, 0152-245 23, Julia Bjerleus eller
Minna Johansson, diakon, 0152-245 21, Minna Johansson

Sommarkonfirmation på Stjärnholms slott

När det gäller sommarkonfirmation samverkar Strängnäs domkyrkoförsamling med Stjärnholm, Strängnäs stifts stiftsgård utanför Nyköping.

Två förträffar: 1-3 december 2017 och 23-25 mars 2018.
Sommarläger: 18 juni till 7 juli 2018.
Konfirmation: Livets kapell på Stjärnholm 7 juli 2018.
Kostnad: 6000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. (Avgiften är subventionerad av församlingen och av Syskonen Segelbergs Stiftelse.)
Anmälan för detta alternativ: Senast 31 oktober.

Mer info:
Konfirmationsläger på Stjärnholm

För mer information om konfirmation:

Pierre Schelander

Rikard Lindén