Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet, den kristna tron och det du tycker är viktigt. Välkommen som konfirmand i Domkyrkan!

Konfirmation

Du som är född 2006 kommer under våren att få en inbjudan att delta i Domkyrkoförsamlingens konfirmandgrupper, och vi börjar till hösten med tre olika grupper.

Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Var kommer all ondska ifrån? Det är inte bara du som undrar. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Konfirmationen är en chans att utforska ditt liv i relation till dig själv och andra. Det är en möjlighet att testa dina åsikter samtidigt som du får lära dig mer om kristen tro. Du får en plats att vara precis den du är.

Under våren 2020 kommer cirka 60 ungdomar att konfirmeras i Domkyrkan, i två grupper.

Konfirmand Assisi är en grupp om cirka 30 ungdomar som träffas varannan onsdagkväll och talar om livet, tron och vad vi gör här. På sommarlovet kommer vi att åka till Assisi i Italien och lära känna den platsen, helgonen Fransiskus och Klaras liv och så kommer vi att lära känna varandra mer förstås. Den 5 juli klockan 11:00 är det konfirmation i domkyrkan.

Konfirmand Walsingham är en grupp om cirka 30 konfirmander som träffas varannan onsdag och talar om högt, lågt, allt möjligt och kristen tro förstås. På påsklovet kommer vi att åka till den lilla engelska byn Walsingham för att få uppleva hur det är att vara kyrka på den platsen. Det är ett resmål för pilgrimer från hela världen. Konfirmationen är den 17 maj klockan 11:00.

Information och ansvarig ledare: Catharina Carlsson, ungdomspräst,
catharina.carlsson@svenskakyrkan.se,  0152- 245 23

Särskolekonfirmation

För dig som är särskoleelev och har fyllt 14 år (ingen övre åldersgräns). Vi sjunger, skapar och möter Gud och varandra. Vi träffas ungefär varannan söndag kl 14-17.

För anmälan och mer information kontakta:
Jenny Sjögreen, präst, 0152-245 38, jenny.sjögreen@svenskakyrkan.se

Gymnasiekonfirmand Assisi

Blev konfirmationen inte av när du gick i 8:an? Eller har du blivit nyfiken på detta med tro och livsfrågor under det senaste året? Höstterminen 2020 och vårterminen 2021 erbjuds en konfirmandgrupp för dig som går i 1:an eller 2:an på gymnasiet. Vi kommer att träffas några söndagar under läsåret för att prova på kristen tro på hemmaplan. I juni 2021 gör vi en resa till Assisi och får där hjälp av två historiska personer, Fransiscus och Clara, för att tolka våra egna liv i ljuset av deras val och livsöden.

Är du redan nu intresserad av att veta mer?
Kontakta Carina Öjermo, domkyrkopedagog, carina.ojermo@svenskakyrkan.se

Catharina Carlsson