Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Välkommen som konfirmand!

Vem är jag? Finns Gud!? Vem var Jesus? Kan man förlåta allt? Varför finns det så mycket orättvisor? Vågar jag tro på kärleken? Vad är meningen med livet?

Detta är frågor som de flesta funderar över. Under konfirmationstiden får du samtala kring dessa och andra frågor tillsammans med kompisar och ledare. Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet. Tillsammans utforskar och upptäcker vi mer av detta. Under konfirmationstiden träffar du också nya vänner, åker på läger, ser på film, fotograferar, målar med mera. Konfirmationstiden är, precis som livet, en blandning mellan lek och allvar. Välkommen att vara med!

Hur går det till?

Det år du fyller 14 inbjuds du till konfirmation. Konfirmationen hör ihop med dopet, men du behöver inte vara döpt för att börja din konfirmandtid. Du får möjlighet att döpas under året. Konfirmationstiden avslutas med konfirmationshögmässa i Domkyrkan.

Konfirmandåret 2016-2017 pågår. I maj öppnar möjligheten att anmäla sig till konfirmandåret 2017-2018.

Våra alternativ:

Konfirmand pilgrim

Följ med till Santiago de Compostela på en oförglömlig vandring i många pilgrimers fotspår! Vi börjar träffarna den 23 november 2016 och ses sedan fram till sommaren varje onsdag efter skoltid. Gruppen kommer också göra några dagsvandringar tillsammans med församlingens pilgrimsgrupp samt gudstjänstbesök på söndagar.

I juni reser vi till Spanien för att vandra på El Camino, på den urgamla pilgrimsleden som slutar i Santiago de Compostella. Vi kommer gå 13 mil på bra och vackra vägar, övernatta i enkla boenden och bära vår packning själva. Resan görs någon gång 10-22 juni (8 övernattningar), men exakta datum kan vi inte fastställa förrän flygbiljetterna släpps senare i sommar.

Detta alternativ är kostnadsfritt och du behöver kunna gå ungefär 3 km i timmen, även om tidigare vana vid vandring inte krävs.

Konfirmation i domkyrkan den 2 juli.

När: Varje onsdag kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start 23 november.
Läger: Pilgrimsresa till Spanien i juni 2017
Konfirmation: Strängnäs domkyrka 2 juli 2017
Kostnadsfritt
Anmälan: se nedan.

Globalkonfirmation med resa till Krakow

Ett alternativ med fokus på mänskliga rättigheter, människovärde och kristen tro. Vi åker till Krakow i Polen där vi besöker de judiska kvarteren, ghettot och koncentrationslägret Auschwitz. Våra samtal på konfirmandträffarna och under lägret handlar om ont och gott, om liv och död, om kärlek och vänskap, om Gud, om tro och om hopp.

När: Onsdagar kl 16:30-19:00 (konfirmandträff och mässa) med start den 5 oktober.
Läger: Resa till Krakow i Polen på påsklovet 2017.
Konfirmation: Strängnäs domkyrka i maj 2017
Kostnad: 1500:-, max 25 deltagare.
Anmälan: Gruppen är full!

Sommarkonfirmation

När det gäller sommarkonfirmation samverkar Strängnäs domkyrkoförsamling med Stjärnholm, Strängnäs stifts stiftsgård utanför Nyköping.

Två förträffar: 14-16 oktober 2016 och i påsk 7-9 april 2017.
Sommarläger: 19 juni - 8 juli 2017
Konfirmation: Livets kapell på Stjärnholm.
Kostnad: 6000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. (Avgiften är subventionerad av församlingen och av Syskonen Segelbergs Stiftelse.)
Anmälan för detta alternativ: Senast 7 oktober på
Konfirmationsläger på Stjärnholm

För mer information om konfirmation:

Pierre Schelander

Rikard Lindén