Utställningar

I domkyrkan visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt till livet och tron.

I domkyrkan visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt livet och tron.

Ofta finns ett samspel mellan samtidskonsten som ställs ut och den redan befintliga konsten i kyrkorummet. Också barnens konstuttryck finns återkommande i domkyrkan, till exempel genom 6-åringarnas årliga julkrubbeutställning.

nils bertil malmberg: allvarligt, men inte för sent - en utställning om klimatet.

Vårt jordklot är på en orolig resa. Vem styr egentligen skeppet? Och ser de som gör det något eller har de bindlar för ögonen? Hör de något? Hör de barnens och ungdomarnas rop, forskarnas varningar? Det är allvarligt men inte för sent. På den oroliga resan kan vi ge varandra hopp, tröst och uppmana till solidaritet och handling.

Strängnässkulptören Nils Bertil Malmberg ställer ut skulpturer och reliefer på temat klimat.

STRÄNGNÄS DOMKYRKA 28 JUNI – 16 AUGUSTI.

Vernissage 28 juni kl 12.30.

Carina Öjermo

Domkyrkopedagog