Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Utställningar

I domkyrkan visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt till livet och tron.

I domkyrkan visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt livet och tron.

Ofta finns ett samspel mellan samtidskonsten som ställs ut och den redan befintliga konsten i kyrkorummet. Också barnens konstuttryck finns återkommande i domkyrkan, till exempel genom 6-åringarnas årliga julkrubbeutställning.

naturens språk - fotografier och film, annarella hedberg

Se fotografen Annarella Hedbergs fotografier i en dubbelutställning som inte lämnar någon oberörd. I domkyrkan låter Annarella besökarna möta vattnet. Hon visar våra tårar, det mänskliga och livet i ett nytt ljus. Bilderna på Multeum visar våra känslor. De omfamnar det sköra och tar hand om det vackra. Annarella Hedberg, Strängnäsfotograf, har haft ett öga för bilder i hela sitt liv, hon hittade sitt språk genom naturen och fotograferingen.

STRÄNGNÄS DOMKYRKA & MULTEUM 19 APRIL – 26 MAJ
Vernissage söndag 19 april kl 12.30 med start i domkyrkan och därefter på Multeum. Invigning av utställningen. Tal av Annarella Hedberg, fotograf och Stefan Dässman, domkyrkokaplan. Musik i domkyrkan Torvald Johansson, domkyrkoorganist, och på Multeum violinisten Anton Cucu.

Konstnärmöte med Annarella Hedberg

Annarella Hedberg berättar om sitt fotograferande och hur hon hittar sina motiv i naturen eller hur naturen hittar till henne. Hon berättar om att uttrycka sig genom fotografering och hur det har påverkat hennes liv. ”Naturen började ropa på mig. Och när jag tittar igenom kameran så stannar allt för stunden av. Där och då är jag verkligen en del av det jag gör. Jag behöver det. Jag tror att det är min räddning i livet. Men här spelar också orden en stor roll. Mitt språk. Min poesi. Det som får mitt hjärta att slå extra hårt.”
Multeum fredag 24 april kl 12.00

nils bertil malmberg: allvarligt, men inte för sent - en utställning om klimatet.

Vårt jordklot är på en orolig resa. Vem styr egentligen skeppet? Och ser de som gör det något eller har de bindlar för ögonen? Hör de något? Hör de barnens och ungdomarnas rop, forskarnas varningar? Det är allvarligt men inte för sent. På den oroliga resan kan vi ge varandra hopp, tröst och uppmana till solidaritet och handling.

Strängnässkulptören Nils Bertil Malmberg ställer ut skulpturer och reliefer på temat klimat.

STRÄNGNÄS DOMKYRKA 28 JUNI – 16 AUGUSTI.

Vernissage 28 juni kl 12.30.

äntligen!

Någon gång under senvåren eller början på sommaren kommer Karl IX:s och Kristina d.ä:s begravningsregalier åter vara på plats i domkyrkan. Regalierna som stals i juli 2018 kommer då att vara färdigrenoverade och vara del av den nya utställningen i nedre saktistian. Här kommer du, förrutom regalierna, kunna se flera kulturhistoriska föremål på ett bättre sätt. Tidpunkten kommer att annonseras senare!

Carina Öjermo

Domkyrkopedagog