Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Utställningar

I domkyrkan visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt livet och tron.

Ofta finns ett samspel mellan samtidskonsten som ställs ut och den redan befintliga konsten i kyrkorummet. Också barnens konstuttryck finns återkommande i domkyrkan, till exempel genom 6-åringarnas årliga julkrubbeutställning.

30 juni – 18 augusti: Genesis – Bo Englund.

Genesis – Bo Englund.

Bo Englund är skulptör verksam i Strängnäs. Han arbetar i brons, lera, trä, järn, stål och sten. Genesis (ursprung, födelse) är ett återkommande tema hos konstnären. Det är skulpturer som utgår från ägget, fröet, grodden - det som innesluter livets hemliga kod. Skulpturer som handlar om livets vilja att manifestera sig i olika former.

Strängnäs domkyrka 30 juni – 18 augusti.
Vernissage söndag 30 juni kl 12.30.
Carina Öjermo

Domkyrkopedagog