Församlingstidningen Gloria

En tidning till alla hem i Strängnäs och Aspö fyra gånger om året

En skylt med texten Vallokal står i gräset utanför en liten byggnad. Några människor köar bortom skylten.

Domprosten: Valfrihet är stort – men också svårt

Att välja hör till vad det är att vara människa, skriver Christofer Lundgren i sommarnumret 2022 av församlingstidningen Gloria. Inte minst i ett nutida västerländskt samhälle tänker vi om oss själv att vi har ett stort mått av valfrihet. Och det ligger mycket i det.

Konfirmation – Livets chans

Församlingens konfirmandledare laddar nu om för att starta fyra nya konfirmandgrupper: tre för ungdomar födda 2008 och en för dem som går i gymnasiet.

Tidningen delas ut fyra gånger om året till alla hushåll inom Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö. Och den finns att hämta i Domkyrkan och Domherren Kyrkans hus.

2022 kommer tidningen atgt delas ut torsdag 3 mars, torsdag 2 juni, torsdag 6 oktober och torsdag 8 december,

Församlingstidningen Gloria finns också som e-tidning. Här är är de utgivna numren av tidningen.

Sommaren 2022 Läs tidningen

Våren 2022 Läs tidningen