Other languages with Google Translate

Smedstorps församling

Gemenskap i gudstjänstfirandet. En verksamhet som inbjuder till gudstjänst och förmedlar andliga värden. Den kristna tron är en självklarhet, och det finns rum för tystnad, eftertanke och samtal, en form för andligt växthus. Välkommen till församlingen, vi finns på det fagra Österlen.

expeditionen stängd

Fredagen den 21 juni 2019, är expeditionen stängd, välkomna åter 24 juni.

Kyrkoherden har ordet

Sju sorters blommor

Tiden går så fort nu när våren har kommit och vår längtan till naturen vaknar.
Snart är det midsommar en helg som sen gammalt är fylld av mystik och längtan.
Kanske minns du att man enligt gammal sedvänja skulle gå ut på kvällen och plocka sju olika blommor som läggs under huvudkudden.
På midsommarnatten skulle du sen i drömmen få se din tillkommande.
Först skulle man plocka blommorna under tystnad och klättra över sju gärdsgårdar.
Vi människor vill så gärna ha kontroll på livet men ”tipset” om vad man kunde göra är ännu ett tecken på människans längtan efter kärlek och bekräftelse. En längtan som varje människa bär på.
I midsommartid när naturen står som vackrast, när allt omkring oss blommar och växer, så påminns även vi människor om livets blomningstid.
Midsommar när vi smyckar håret med blomkransar och resar midsommarstången och kanske lövar med små björkar vid husknuten. Vi frossar verkligen i skapelsens överflöd denna tid.
En extra hälsning från skaparen till oss alla om att Gud älskar oss alltid oavsett, du behöver inte plocka några blommor för att förvissa dig om det.
Du är alltid älskad!

En Glad välsignad midsommar
önskar jag er alla!
Liselotte Kay, kyrkoherde.

Tack för sommaren

Tack du gode Gud för sommarens tid, den skönaste tid på året vi har.
Tack för alla vackra blommor och blad och fåglarnas sköna sång.
Ingen tid på året är som den här, och vad jag har gått och längtat till den.
Jag får va en del av sommar och sol och regnet som skänker liv.
Du ger mej värme och liv och ljus, vindens och bäckens brus.
Hela naturen lovsjunger dej.
Skönhet och grönhet och ljumma vind, solbrännan på min kind.
Tack gode Gud du ger det till mej.
Gunnar Kampe

Musik i sommarkväll, Gunillas Kvartett
Musik i sommarkväll Bild: Bildmontage, Stig Johansson, Smedstorp

Vi har swish!

Vårt swish nummer är: 123 277 23 25

Märk med kollekt och gudstjänstens datum.