Dammen vid Smedstorps kyrka i höstskrud
Foto: Stig Johansson, Smedstorp.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Därför ska du bli medlem

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Varje år finns många av våra över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.

Ditt medlemskap gör skillnad

Varför jag är med i Svenska kyrkan

Jag är med i kyrkan för jag behöver kyrkan att komma hem till, jag vill att kyrkan ska finnas där. Jag behöver gudstjänsten, nattvarden, musiken, bönerna, samtalen, psalmsången, för mig blir det inte samma sak att be och sjunga ensam hemma, jag vill känna gemenskapen med andra människor.

Jag är med i kyrkan för att jag känner mig hemma i den lutherska traditionen för mig är tron en stor gåva och en glädje i mitt liv. Kyrkan gör en stor diakonal och medmänsklig insats i det svenska samhället på sjukhus, i fängelser, för hemlösa, för utsatta ungdomar, för att bara nämna något av kyrkans arbete.

Kyrkan bidrar i ett internationellt perspektiv på många platser runt om i världen. Jag vill vara en del av allt detta därför är jag en stolt medlem i Svenska kyrkan.

Så blir du medlem:

Besök oss för att ansöka om medlemsskap eller fyll i formuläret nedan och skicka in. Vi kontrollerar att alla personuppgifter stämmer och att du är folkbokförd i Smedstorps församling. Sedan får du en slutlig bekräftelse om ditt nya medlemskap.

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Vi kontrollerar att alla uppgifter du lämnat stämmer, och att du är folkbokförd i Smedstorps församling. Sedan får du en skriftlig bekräftelse på ditt medlemskap.

Folkbokförd utanför sverige

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala. E-post:kyrkostyrelsen

Kontakta smedstorps församling

Pastorsexpeditionen, telefon 0414511 18.
Telefontid: Måndag till torsdag kl. 9.00-12.00.
Besökstid: Tisdag och torsdag kl. 9.00-12.00.
E-post: Pastorsexpeditionen

Adress: