Ovansjö-Järbo pastorat

Vill med ledorden Närvaro, Öppenhet och Hopp vara en mötesplats, växtplats och rastplats med Kristus i centrum.

Gudstjänst

Gudstjänstinformation, andakter och bön.

Kalender

För gudstjänster, konserter, verksamheter och alla mötesplatser i Ovansjö-Järbo pastorat

Kontakt/Om oss

Kontaktuppgifter, personal, våra kyrkor och mer information om oss.

På gång i våra församlingar

Skapelsetid

Från första september till fjärde oktober firar Svenska kyrkan tillsammans med kyrkor och samfund över hela världen Skapelsetid, Season of Creation. Under perioden står skapelsen och vårt ansvar för den i fokus i gudstjänster och andakter. Välkommen att delta i våra kyrkor eller digitalt.

Pilgrimsvandring i Gästrike Hammarby

Vandra i Skapelsetidens tecken! Dagen efter vandringen är det Gudstjänst med "Skapelsetid". Under vandringen kommer vi att börja med tankar och böner för skapelsen under vår vandring. Lördag 23 september kl. 10.00-ca. 14.00.

Mötesplatser för Barn, Unga och Familj

Konfirmation

Vad är viktigt för dig? Vad tänker du på? Vem bryr sig? Du är inte ensam att fundera över livet! Tillsammans med dig funderar vi över dessa och andra frågor under din konfirmationstid. Du är välkommen vare sig du tror eller tvivlar. Tillsammans med andra får du upptäcka och uppleva, lära och leka.

Klädfyndardag

Välkommen till höstens ”Klädfyndardag” där du kan fynda billiga barnkläder, leksaker m.m. 30 sep kl. 10.00-13.00 Sporthallen i Kungsgården. Det går att boka bord från och med 1 sep!

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Öppen barnverksamhet

Här finns mötesplats för lek och samtal för vuxen med barn 0-5 år. Ingen föranmälan, ni deltar den tid som passar er under öppettiderna. Verksamheten är kostnadsfri.

Mötesplatser

Sopplunch på Birgittagården i Kungsgården

Varje torsdag kl. 12.00 serverar vi soppa, sallad, bröd, dryck, kaffe och fikabröd i världsklass.

Herrklubben

Varannan vecka (jämna veckor) träffas ett gäng ”gubbar” i Järbo kyrka. Det brukar bli runt 10 pratglada herrar från närområdet. Vi snackar om allt mellan himmel och jord. Kom ner och snacka lite så fixar Robban en kopp kaffe! Ingen anmälan och alla är välkommen. Måndagar (Jämna veckor) kl. 13.30-15.00 i Järbo kyrka. Start 4 sep.

Järbokyrkornas dagträff

Vi träffas i Missionskyrkan i Järbo för gemenskap, kaffe, musik och sång.  Alla är varmt välkomna! 19 sep, 10 okt, 7 nov och12 dec kl. 14.00–ca 16.00.

Torsdagsträffar i Järbo kyrka

Kaffe med litet dopp och gemenskap | Torsdagar kl. 13.30-15.00 | Kontakt: Carolina Thorell tel. 072-506 78 24. Start 24 aug.

Nyheter

Fågelholkstävling!

Vill du vara med och bidra till den biologiska mångfalden på Ovansjö kyrkogård? Var med och tävla om ett presentkort hos Granngården, värde 500 kr. Tävlingen: Bygg en fågelholk och lämna in ditt bidrag till kyrkogårdsförvaltningen före 31/1 2024.

Handlingsplan för en klimatvänlig utomhusmiljö - med rik biologisk mångfald

Svenska kyrkan har ett mål att nå klimatneutralitet till år 2030, ”färdplan för klimatet”. För att nå målet behöver vi alla ta vårt ansvar i omställningsarbetet. På kyrkogårdsförvaltningen i Ovansjö-Järbo pastorat ser vi över miljö- och klimatpåverkan i vår verksamhet.

Nyheter

Här samlar vi alla nyheter så du kan läsa de när det passar dig!