Ovansjö-Järbo pastorat

Ovansjö-Järbo pastorat Besöksadress: Ovansjövägen 232, 81240 KUNGSGÅRDEN Telefon: +46(290)37015 E-post till Ovansjö-Järbo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkor och lokaler

Järbo kyrka invigdes 17 juni 1863. Kyrkan består av ett treskeppigt långhus med korsarmar i norr och söder. Den är uppförd i timmer med utvändig beklädnad av liggande fasspont. Bredvid kyrkan finns en kyrkogård.

Ovansjö kyrka från 1760 ligger i Kungsgården. Vissa delar i kyrkan är från 1200-talet. Här finns också en kyrkogård.

Ovansjö-Järbo pastorats kyrkor och kapell
Bild: Lennart Pettersson

Storviks kyrka invigdes 1960. Byggnaden, som är ritad av arkitekt Johan Thomé, präglas av medveten återhållsamhet.

Hammarby kapell från 1865 ligger vackert i det natursköna Gästrike-Hammarby. Över kapellets entré finner du en snickarglädje som är väl värd att beskådas.

Stensätrakyrkan Kyrkan i Stensätra byggdes 1979 och är en samarbetskyrka mellan Ovansjö församling och EFS Missionsförening