Other languages with Google Translate

Kyrkor och lokaler

Ovansjö kyrka, Ovansjö kapell, Järbo kyrka, Stensätrakyrkan, Storviks kyrka, Hammarby kapell

Järbo kyrka invigdes 17 juni 1863. Kyrkan består av ett treskeppigt långhus med korsarmar i norr och söder. Den är uppförd i timmer med utvändig beklädnad av liggande fasspont. Bredvid kyrkan finns en kyrkogård.

Ovansjö kyrka från 1760 ligger i Kungsgården. Vissa delar i kyrkan är från 1200-talet. Här finns också en kyrkogård.

Ovansjö-Järbo pastorats kyrkor och kapell
Bild: Lennart Pettersson

Storviks kyrka invigdes 1960. Byggnaden, som är ritad av arkitekt Johan Thomé, präglas av medveten återhållsamhet.

Hammarby kapell från 1865 ligger vackert i det natursköna Gästrike-Hammarby. Över kapellets entré finner du en snickarglädje som är väl värd att beskådas.

Stensätrakyrkan Kyrkan i Stensätra byggdes 1979 och är en samarbetskyrka mellan Ovansjö församling och EFS Missionsförening