Other languages with Google Translate

Ovansjö-Järbo pastorat Besöks- och postadress: Ovansjövägen 232, 81240 KUNGSGÅRDEN Telefon: +46(290)37015 E-post till Ovansjö-Järbo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen att bli konfirmand!

Du är inte ensam om att fundera över livet

Vad är viktigt för dig? Vad tänker du på? Vem bryr sig? Vem kan jag lita på?
Tillsammans med dig funderar vi över dessa och andra frågor under din konfirmationstid. Du är välkommen vare sig du tror eller tvivlar. Tillsammans med andra får du upptäcka och uppleva, lära och leka.

Sandvikens pastorat och Ovansjö-Järbo pastorat samarbetar för att kunna ge dig så bra konfirmationstid som möjligt. Det kostar ingenting att konfirmeras. Är du inte döpt kommer det att ske innan du konfirmeras.

Konfirmandkontakt:

Ovansjö-Järbo pastorat:
Therese Brandt, församlingspedagog
e-post Therese Brandt
telefon 072- 506 78 22

Sandvikens pastorat:
Camilla Andersson, församlingspedagog
Mail: Camilla Andersson

Vi har fyra olika grupper: Äventyrskonfirmation, Musikkonfirmation, Månadskonfirmation och lägerkonfirmation. Vilken blir din grupp?

Musikkonfirmation

Musikkonfirmation passar dig som gillar musik och sång. Vi blandar modern musik med psalmer och körsång! Vi provar på olika instrument, spelar i grupp och skriver texter. Vi träffas varje vecka på onsdagseftermiddagar i Storviks kyrka. Innehållet varierar mellan musik och fördjupning i kristen tro och liv. Det kommer också att bli två lägerhelger på annan ort.
På påskafton har vi en stor konsert/musikal. Konfirmationsgudstjänst på påskdagen 2019 i Ovansjö kyrka.
Ledare är Therese Brandt och Mikael Wistrand tillsammans med flera duktiga musiker!
Starten för konfirmationen är vecka 37.

Kontakt: Therese Brandt, församlingspedagog
sms: 072-506 78 22
Mail: Therese Brandt
Anmälan Musikkonfirmation

Äventyrskonfirmander

Vill du ha en längre lägerupplevelse och utmana dig själv i höghöjdsbanor, vandringar och djupa samtal om livet och tro? Välkommen att bli Äventyrskonfirmand! Här ryms allt mellan himmel och jord!
Den första advent 2018 börjar vi med gemensam gudstjänst och sedan ses vi ungefär en gång i månaden under vårterminen. I slutet av sommaren har vi vårt stora läger och har konfirmationsgudstjänst innan skolan börjar.
Konfirmationsgudstjänsten äger rum den 11 augusti 2019 i Ovansjö kyrka.
Ledare är Therese Brandt och Fredrik Hesselgren

Kontakt: Therese Brandt, församlingspedagog
sms: 072-506 78 22
Mail: Therese Brandt
Anmälan Äventyrskonfirmation

Månadskonfirmander

Frälsarkransens alla pärlor handlar om livet och det som är viktigt för just dig och ditt liv. Detta handlar månadskonfirmanderna om varvat med lek, skapande, gudstjänst, gemensamma måltider och naturligtvis mötet med nya kompisar och Gud. Månadskonfirmanderna träffas i Björksätra kyrka en hel söndag samt en tisdag kväll i månaden. Vi åker även till Stiftsgården i Undersvik på två läger tillsammans.

Start: 9/9 kl 11:00-13:00 i Sandvikens kyrka. Vi börjar med gudstjänst och därefter är det fika och information på Luthergården.

Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Sandvikens kyrka söndag den 19/5 2019

Kontakt: Camilla Andersson, församlingspedagog
Anmälan Månadskonfirmation

Lägerkonfirmander

Vill du konfirmera dig på kortare tid? Vi vet att ditt liv kan vara fullt av läxor, träningar och annat som rör dig. Då är Lägerkonfirmanderna något just för dig. Med fokus under Höstlovet så träffas vi dagtid i Österfärnebo kyrka. Vi firar gudstjänst, äter, leker, skapar och framförallt samtalar vi om den kristna tron och det som är viktigt för dig och ditt liv. Är detta något för dig? Välkommen att anmäla dig till Lägerkonfirmation.

Start: 9/9 kl 16:00-18:00 i Österfärnebo kyrka. Vi börjar med gudstjänst och därefter är det fika och information.

Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Österfärnebo kyrka den 2/12 2018 (första advent)

Kontakt: Camilla Andersson, församlingspedagog
Anmälan Lägerkonfirmation

Ovansjö Järbo pastorat + Sandvikens pastorat = sant