Foto: Martin Lindeborg

Dop i coronatider

I våra församlingar följs regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer. Reglerna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor.

Ett dop räknas som en allmän sammankomst och kan ha 50 deltagare exklusive personal. Under vissa förutsättningar kan man vara fler:

• Upp till 300 deltagare vid dop inomhus när lokalen är tillräckligt stor och när det finns anvisade sittplatser.
  • Upp till 600 deltagare utomhus.

Om du planerar för ett dop, kontakta din församling för att få reda på vilka förutsättningar som gäller just där.

Appen Kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat tända ljus, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också tre korta filmer.

Appen Kyrkan erbjuder inga köp inuti appen och är helt fri från reklam. Du laddar ned appen där du hittar andra appar, sök på "Kyrkan" eller "Svenska kyrkan Kyrkan".