Lyssna

ACT Svenska kyrkan

Hopprepet kallar sig gruppen i Oxelösunds församling som engagerar sig i ACT Svenska kyrkans arbete.

Genom olika projekt vill vi öka förståelsen för att vi som kristna lever i en enda kyrka över alla landgränser, att vi hör ihop och att vi påverkar varandra.

ACT Svenska kyrkan arbetar med utvecklingssamarbete, katastrofinsatser och påverkansarbete över hela världen. ACT Svenska kyrkan-grupperna i församlingarna runtom i Sverige hjälper till att synliggöra och öka engagemanget för detta viktiga arbete, bland annat genom insamlingar, föredrag och olika projekt.

Hopprepet i Oxelösunds församling består till största delen av ideella medarbetare. Gruppen träffas några gånger per termin och planerar arbetet. Däremellan genomförs olika arrangemang för att samla in pengar. Försäljning av egentillverkade rosljus, som gjorts av stearinrester från våra kyrkor. Brödförsäljning på Tacksägelsedagen, loppis med mera. De deltar även vid den årligt återkommande fasteinsamlingsdagen som alla ACT Svenska kyrkan-grupperna i Nyköpings kontrakt arrangerar tillsammans och vid julinsamlingen.

Hopprepets Insamlingsprojekt

  • ACT P190 - Arbete mot könsstympning av flickor i Tanzania

  • Svenska kyrkans Julkampanj

  • Svenska kyrkans Fastekampanj

ACT Svenska kyrkans arbete 
Här hittar ACT Svenska kyrkans hemsida.


Vill du vara med i Hopprepet – Oxelösunds församlings ACT Svenska kyrkan-grupp? Vi vill gärna bli flera! Om du vill vara med i gruppen eller vill veta mera, hör av dig till  Lennart Halvarsson på lennart.halvarsson@svenskakyrkan.se