Oxelösunds församling

En mötesplats där Kristus blir känd, trodd och efterföljd.

Julen i S:t Botvids kyrka

Julen är en av kyrkans största högtider och också den tid på året som flest personer besöker våra kyrkor. Kom och ta emot julens glädjebud i en av våra gudstjänster!

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en gåva i julklapp eller som present i advent istället för en blomma.

Har du frågor om vår verksamhet? Vill du boka dop/vigsel via telefon eller e-post? Behöver du kontaktuppgifter till någon medarbetare?

Kalender

Här kan du se vad som händer olika datum. Vill du ha tips om kommande evenemang, följ oss på Facebook eller Instagram.

Våra verksamheter

I både kyrkan och församlingshemmet händer mycket, både dag- och kvällstid. Varmt välkommen att delta!

Boka dop

Vill du boka dop online? Här kan du se alla lediga tider.

Boka vigsel

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Här kan du boka online.

Konfirmation

Nu har vi kört igång konfirmandåret 2022/2023 för dig som är född 2008 eller tidigare och anmälan är nu stängd.

Våra kyrkor och lokaler

I Oxelösunds församling finns två kyrkor, ett kapell och ett församlingshem.

Oxelösunds kyrkogård

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för kyrkogården och begravningsverksamheten för alla som bor i Oxelösund, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd

Samtalen kan röra allt; stort som smått. Kanske funderar du på något i din livssituation eller något som rör din tro.

ACT Svenska kyrkan

Hopprepet kallar sig gruppen i Oxelösunds församling som engagerar sig i ACT Svenska kyrkans arbete.

Hjälpkassorna

Att ge en gåva är att ge en annan människa ett hopp, en möjlighet och en framtid.

Suomeksi

Suomeksi Oxelösundin seurakunnassa.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.